Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

XΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Ευνοϊκή απόφαση για τους μικρούς επιχειρηματίες

Το επόμενο δεκαπενθήμερο εκτιμάται ότι θα έχει προδημοσιευθεί η εν λόγω απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, ανοίγοντας τον δρόμο στις μικρές επιχειρήσεις να λάβουν μέσω του ΤΕΜΠΜΕ χρηματοδότηση, ..

Το επόμενο δεκαπενθήμερο εκτιμάται ότι θα έχει προδημοσιευθεί η εν λόγω απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, ανοίγοντας τον δρόμο στις μικρές επιχειρήσεις να λάβουν μέσω του ΤΕΜΠΜΕ χρηματοδότηση, όχι μόνο με την εγγύηση που τους παρέχει κατά 70%, αλλά και λόγω του χαμηλού κόστους που προσφέρει. Ο πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας κ. Δημήτρης Αλέπης, επισημαίνει ότι τα οφέλη που παρέχει το ΤΕΜΠΜΕ είναι σημαντικά τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τις τράπεζες.


Σημειώνεται ότι στον ενάμιση χρόνο της λειτουργίας του, το ΤΕΜΠΜΕ έχει καταφέρει να επιδείξει τα αποτελέσματα των... 9 χρόνων λειτουργίας του αντίστοιχου Ταμείου της Πορτογαλίας, καθώς έχει δώσει εγκρίσεις για 2.200 εγγυήσεις, που θεωρητικά και δυνητικά μπορούν να ξεπεράσουν τις... 40.000, δεδομένου ότι τα κεφάλαια του Ταμείου υπερβαίνουν τα 240 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενα κατά 67% από Κοινοτικούς πόρους και κατά 33% από εθνικούς πόρους (ελληνικό Δημόσιο).

Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση του Ταμείου σχετικά με το πόσο συμβάλλει στη διατήρηση και την αύξηση της απασχόλησης, η στήριξη και η χρηματοδότηση των ΜμΕ. «Για κάθε 1.000 αιτήματα εγγυοδοσίας που έχουν εγκριθεί, υπολογίζουμε ότι διατηρούνται 4.000 θέσεις απασχόλησης και δημιουργούνται άλλες 1.000 νέες» τόνισε στο «Κ» ο κ. Αλέπης. Σημαντικό είναι επίσης ότι το 62% των εγκρίσεων του χαρτοφυλακίου του ΤΕΜΠΜΕ αφορά την Περιφέρεια, με το 38% να απευθύνεται σε ΜμΕ της Αττικής.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο