Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eurobank: Ανησυχητική η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού

21 Φεβρουάριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Eurobank: Ανησυχητική η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού

Τα δύσκολα είναι μπροστά για την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το τελευταίο οικονομικό δελτίο των αναλυτών της Eurobank. Και αυτό, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες τα δημόσια έσοδα εμφανίζουν νέα υστέρηση και τον Φεβρουάριο, με τις μεγάλες επιχειρήσεις να είναι αυτές που υποαποδίδουν φορολογικά σε σχέση με τους στόχους.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο της Eurobank, τα ανοικτά θέματα για την ελληνική κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης της τρόικας περιλαμβάνουν την ανησυχητική πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού και τα μέτρα ανακοπής της συγκεκριμένης τάσης. Επίσης, την πορεία εφαρμογής των εναπομενουσών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην αναμόρφωση της δικαιοσύνης και την αγορά ενέργειας καθώς και τον προγραμματισμό των ιδιωτικοποιήσεων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος εσόδων 2,6 δισ. ευρώ για το 2013.

Στο δελτίο αναφέρεται ότι «η ανεργία συνεχίζει την εκρηκτική της πορεία, στο 27% του ενεργού πληθυσμού τον Νοέμβριο του 2012» και αναφέρεται ότι η καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου 2013 θα εγκριθεί από το Euro Working Group την 21η Φεβρουαρίου 2013.

Οσον αφορά στα έσοδα, πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους (ΓΛΚ) αναφέρουν ότι διατηρείται αμείωτη και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου η πτωτική πορεία των δημοσίων εσόδων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι στις πρώτες 15 μέρες του τρέχοντος μηνός συγκεντρώθηκαν έσοδα ύψους 1.174 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 1.365 εκατ. ευρώ.

Η φερόμενη υστέρηση των 181 εκατ. ευρώ προβληματίζει το ΥΠΟΙΚ και το ΓΛΚ, καθώς φανερώνει τόσο την αδυναμία των φορολογικών αρχών, όσο και την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας της πλειονότητας των φορολογουμένων.

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης