Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την εφαρμογή μέτρων και κυρώσεων στην υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2013
Δελτίο Τύπου

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν σχολιασμοί από έντυπα και ηλεκτρονικά, ΜΜΕ που προφανώς λόγω ελλιπούς γνώσης των πραγματικών δεδομένων δεν απέδωσαν την πραγματικότητα σχετικά με την εφαρμογή των διοικητικών και των ποινικών μέτρων και κυρώσεων στους υπαλλήλους με παραβατικές συμπεριφορές, στη γνωστή υπόθεση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας.

Η αλήθεια είναι η παρακάτω:

Στις 13/03/2012 κοινοποιήθηκε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σύμφωνα με το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα 14/03/2012 οι υπάλληλοι αυτοί τέθηκαν σε αργία κατά εφαρμογή διατάξεων του Ν.4057/12 μισθοδοτούμενοι με το 1/3 των αποδοχών τους. Την ίδια ημέρα δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Επιθεώρησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ερευνήσει και να τεκμηριώσει τις παραβατικές αποφάσεις παροχών που αφορούσαν ασφαλισμένους. Την 20/11/2012 η Διεύθυνση Επιθεώρησης υπέβαλε σχετική έκθεση ελέγχου 1200 σελίδων.

Στις 2/01/2013 επιδόθηκε η έκθεση ελέγχου προς τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους οι οποίοι και κλήθηκαν σε απολογία από την Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Οι απολογίες των υπαλλήλων παρεδόθησαν εντός της τεθείσας προθεσμίας των 5 ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση, χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση η σχετική υπόθεση εισάγεται για συζήτηση και απόφαση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εντός των προσεχών ημερών.

Με ιδιαίτερο σεβασμό σε όλες τις απόψεις για αυτά τα θέματα, θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι, το χτύπημα και ο έλεγχος των παραβατικών συμπεριφορών και η απόδοση ευθυνών διέπονται από θεσμοθετημένους κανόνες, που σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρέπει να τηρεί, γιατί μόνο έτσι θωρακίζει το σύνολο των αποφάσεών της.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τήρησε αυτούς τους κανόνες χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ       

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ     
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description john | Φεβρουαρίου 19, 2013 4:39 μ.μ. | Reply
ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΟΝΤΑ 1 ΧΡΟΝΟΣ... ΕΙΧΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο