Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτρα για την ανεργία ενέκριναν οι πολιτικοί αρχηγοί- Γ. Στουρνάρας: Στόχος να μειωθεί η ανεργία των νέων

Μέτρα για την ανεργία ενέκριναν οι πολιτικοί αρχηγοί


Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :

 «Κάναμε μία λεπτομερή κουβέντα για την ελληνική οικονομία, σε συνέχεια της προηγούμενης φοράς, και στο πλαίσιο αυτό μιλήσαμε και για ενδεχόμενες πολιτικές με έμφαση στην ανεργία και κυρίως για την ανεργία των νέων»,
 
Σε ερώτηση εάν στόχος είναι σε κάθε οικογένεια να υπάρχει ένας εργαζόμενος, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «δεν βάλαμε τέτοιου είδους στόχους».
 

Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
 
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε πως τα θέματα που έθιξαν οι αρχηγοί αφορούν στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. Υπογράμμισε την ανάγκη θέσπισης ειδικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας - που θα αφορά σε 700.000 ανέργους - , αλλά και τη μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και άλλα κρίσιμα θέματα, όπως είναι τα ζητήματα που αγγίζουν τον κλάδο των αγροτών που πρέπει να διευθετηθούν.
 
Όσον αφορά στη δημόσια διοίκηση, σημείωσε ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και των δομών και των προσώπων, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της κινητικότητας ώστε να μην υπάρχει καμία μυθολογία περί απολύσεων», κάτι που όπως είπε, προχωρά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα περισσότερα από αυτά τα θέματα και μάλιστα άμεσα και πως πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να τα πάρουν πάνω τους οι υπουργοί «και να μας αναφέρουν ότι έγιναν πολύ σημαντικά βήματα μέσα σε λίγες μέρες, διότι πρέπει τους πρώτους μήνες του 2013 να δώσουμε την αίσθηση ότι αλλάζει ο ρυθμός».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν πρόκειται για καθυστερήσεις υπουργείων, υπάρχουν κρίσιμα υπουργεία, όπως τα υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας».

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι οι τρεις αρχηγοί τόνισαν: «Κανένας άνεργος ανεξάρτητα από το τι ένσημα έχει, δεν θα μείνει ακάλυπτος ιατροφαρμακευτικά». Έκανε δε λόγο για στοιχειώδες ανθρωπιστικό μέτρο και συμπλήρωσε ακόμη ότι «ο ανάπηρος που περιμένει να κριθεί από το κέντρο αξιολόγησης αναπηρίας, δεν μπορεί να μην παίρνει σύνταξη».

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εργασίας είπε επισήμως ότι θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η πρόταση νόμου του ΠαΣοΚ για δημιουργία του «Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών από τους πόρους των υδρογονανθράκων».

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
 
Ο κ. Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, επεσήμανε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.
 
«Συζητήσαμε για τα ζητήματα της οικονομικής κατάστασης της χώρας και βεβαίως έγινε ειδική συζήτηση συζήτηση για την ανεργία. Κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔημΑρ.
 
Ο κ. Κουβέλης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που συζητήθηκαν εκτενώς στην τρίωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πλήρες πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο με κονδύλια του ΕΣΠΑ, δίνοντας προτεραιότητα στην κατάρτισή τους. Πρόσθεσε δε ότι κανείς άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της ΔημΑρ υπογράμμισε μάλιστα ότι πρότεινε και έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να συνάψει το Δημόσιο προγραμματικές συμφωνίες με τις τράπεζες για συγκεκριμένα αναπτυξιακά σχέδια.

Ο Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκε το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή. Επίσης, ανέφερε ότι έγινε συζήτηση, όπως είπε, για εξοικονομήσεις στο υπουργείο του, καθώς και για δράσεις σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Αντ. Σαμαράς: Ανάπτυξη σημαίνει «ευκαιρία για εργασία σε όλους και ειδικά στα νέα παιδιά»

Την ανάγκη να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να ανακουφιστούν οι κοινωνικές ομάδες που κυρίως πλήττονται από την κρίση, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ημερίδα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Ζάππειο.
 
Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται μέρα νύχτα να σηκώσει ψηλά την πατρίδα μας, για να προχωρήσει η ανάκαμψη».

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα επισήμανε πως «για να έχουμε ανάπτυξη πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους και ειδικά στα νέα παιδιά για δουλειά», ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική συνοχή η οποία και έχει τραυματιστεί αυτές τις δύσκολες ώρες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς, μάλιστα, χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι η ανεργία στους νέους φτάνει το 60%. «Πιστεύω στο φιλότιμο και την καρδιά του Έλληνα και στον αγώνα που δίνουμε, είμαι σίγουρος πως όλοι οι Έλληνες θα νικήσουμε σε αυτό τον αγώνα με έμπνευση, δουλειά, φιλότιμο και με αγάπη», τόνισε.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο