Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Ενιαίος φόρος ακινήτων - Ελάχιστο ετήσιο φόρο 50 ευρώ διεκδικεί το υπουργείο Οικονομικών

Θέλει να πληρώνουν όλοι όσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία, ακόμη κι αν είναι χαμηλής αξίας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με  τον ενιαίο φόρο των ακινήτων. Και αυτό επειδή τα διεκδικούμενα έσοδα δεν μπορούν να είναι λιγότερα από 3 δισ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πιστεύει ότι χωρίς τη φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας των Ελλήνων, έστω και με μικρούς συμβολικούς συντελεστές, δεν μπορούν να εισπραχθούν τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό έσοδα.

Έτσι επιμένουν πως πρέπει να φορολογηθούν όλοι οι Έλληνες που διαθέτουν ακόμη και ελάχιστη περιουσία.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι και η μικρή περιουσία πρέπει να αποδώσει έστω 50 ευρώ το χρόνο. Αν εφαρμοσθούν υψηλά αφορολόγητα, όπως το προτεινόμενο για περιουσία αντικειμενικής αξίας ύψους 50.000 ευρώ, τα έσοδα του ενιαίου φόρου επί των ακινήτων περιορίζονται στα 2 δισ. ευρώ, γιατί αποκλείεται του φόρου μεγάλο τμήμα μικροϊδιοκτησίας.

Μόνο αν εφαρμοσθεί μια προοδευτική κλίμακα πολλών συντελεστών από το πρώτο ευρώ περιουσίας μπορεί να ελπίζει κανείς σε έσοδα 3 δισ. ευρώ που προβλέπει ο ψηφισθείς από τη Βουλή προϋπολογισμός. Πράγμα που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει έντονη πολιτική διεργασία προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος εντός της κυβέρνησης. Όπου ως γνωστόν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης διεκδικούν αφορολόγητο όριο για ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 50.000. ευρώ.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο