Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρυθμίσεις υπέρ δανειοληπτών - Προβλέπεται πάγωμα δόσεων και καταβολή μόνο τόκων για δύο χρόνια

Το πάγωμα των δόσεων στεγαστικών δανείων για δυο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα καταβάλλονται μόνο τόκοι, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ρύθμιση θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αφού αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Δυνατότητα υπαγωγής στο μέτρο θα έχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αμειβόμενοι με δελτίο παροχής από έναν εργοδότη και αφού πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Α) έχουν ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ

Β) το εισόδημά τους έχει υποστεί μείωση τουλάχιστον 35% τη διετία 2010 – 2012

Γ) έχουν δάνειο για αγορά πρώτης κατοικίας

Δ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ

Ε) το δάνειο θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά έως της υπαγωγή στη ρύθμιση διευκόλυνσης.

Για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί βελτιώσεις στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description κανενασ | Φεβρουαρίου 18, 2013 11:07 π.μ. | Reply
Πως αξιότιμοι κύριοι τραπεζίτες (τραπεζίτες μόνο μπορεί να το σκέφτηκαν) είναι δυνατόν κάποιος να εξυπηρετεί το δάνειο του εάν έχει τέτοια μείωση εισοδήματος και να αντεπεξέλθει σε επιπλέον φόρους χαράτσια κτλ ??? Μόνο για τον Κανένα θα το ψηφίσουν αυτό για να λένε ότι ψήφισαν κάτι ευνοϊκό υπέρ των δανειοληπτών...
image description ALONE^^ | Φεβρουαρίου 18, 2013 12:36 μ.μ. | Reply
Να συμπληρώσω....
Nα πούμε επίσης για αυτούς που δεν πληρώνονται ή παίρνουν έναντι την διετία 2011-2012 ( τριετία είναι το 2010-2012).
Να πούμε για αυτούς που έχουν μείοωση χωρίς αντίστοιχες μειώσεις στα χαρτιά.
Να πούμε .....
image description Ναι Σε Ολα | Φεβρουαρίου 18, 2013 1:11 μ.μ. | Reply
Στα 1000 ευρω δόση συνήθως τα 800 είναι τόκοι....Επιβεβαιώνετε ακόμα μια φορά την γελοιότητα σας..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο