Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σύλληψη τριών υπαλλήλων Σ.Δ.Ο.Ε. για παθητική δωροδοκία και εκβιασμό

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν στις οικίες των τριών επίορκων υπαλλήλων, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 76.000 ευρώ και 1.900 δολαρίων.
Στη σύλληψη τριών υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) της Πάτρας για παθητική δωροδοκία και εκβίαση ενός 57χρονου επιχειρηματία προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι αστυνομικές Αρχές, όπως αποκάλυψε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη των δύο εκ των τριών επίορκων υπαλλήλων έλαβε χώρα αφότου αυτοί έλαβαν προσημειωμένο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν απαιτήσει εκβιαστικά ποσό 15.000 ευρώ από τον 57χρονο, προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά φορολογικές εκκρεμότητές του.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος και ενός ακόμα υπαλλήλου του Σώματος, ο οποίος φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους δύο πρώτους συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν στις οικίες των τριών υπαλλήλων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό ύψους 76.000 ευρώ και 1.900 δολαρίων.

Πηγή: http://www.skai.gr

Το Υπ. Οικονομικών έκανε την ακόλουθη ανακοίνωσηΣχετικά με τη σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας


16 | 02 | 2013
Συνελήφθησαν, χθες, από την Ελληνική Αστυνομία 3 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας κατηγορούμενοι για συγκεκριμένα αδικήματα σε σχέση με εκκρεμείς υποθέσεις επιχειρηματία, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Ιονίων Νήσων.

Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και, πέραν της  δικαστικής και αστυνομικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, θα κινήσει αμέσως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα.

Είναι γνωστό ότι πάγια θέση του Υπουργείου είναι η μη ανοχή, αλλά και η πάταξη παράνομων συμπεριφορών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι πάντοτε απαραίτητη η   ευαισθητοποίηση και συνεργασία των πολιτών.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SARAKINOS | Φεβρουαρίου 16, 2013 6:54 μ.μ. | Reply
Οταν ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός λέει ότι δεν μπορούν να πληρωθούν από το κράτος, από ποιόν θα πληρωθούν αυτοί οι υπάλληλοι (αν αποδειχθεί το παραπάνω) . Λογικό δεν είναι .
image description ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΙΒΑΣ | Φεβρουαρίου 16, 2013 6:10 μ.μ. | Reply
Όχι λογικό δεν είναι καθόλου....
image description SARAKINOS | Φεβρουαρίου 17, 2013 8:21 π.μ. | Reply
Πέτρο, στα σοβαρά τώρα. Οι άνθρωποι αυτοί , που αφήνουν τα σπίτια τους για μέρες, αυτή είναι βέβαια η δουλειά τους, είναι στο σύνολό τους σωστοί. Απλά εφαρμόζουν κατά γράμμα τον κώδικα, όπως έχει, αλλιώς θα χάσουν την θέση τους. Λίγες είναι οι εξαιρέσεις, που οφείλονται ακριβώς την στρέβλωση που δημιουργεί αυτός ο φαύλος κύκλος : ΠΛηρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα ταξειδίου, φαγητού και παραμονής και προσκομίζουν τα δικαιολογητικά για να πάρουν την αποζημίωση από την υπηρεσία τους, πολύ κάτω από τα πραγματικά έξοδα. Το λογικό που αναφέρω παραπάνω έχει την έννοια της πλάκας, γιατί όταν το κράτος παραδέχεται την αδυναμία του να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του στους υπαλλήλους του, τότε θα φθάσουμνε στο περιστατικό της Πάτρας, που δεν είναι το μόνο. Πιστεύω ότι η φιλοξενία δεν είναι δωροληψία. Και πραγματικά , συνέβη, ελεγκτές που φιλοξενήθηκαν σε Ξενοδοχείο, να ελέγξουν πρώτα αυτό το Ξενοδοχείο...
image description anodos | Φεβρουαρίου 17, 2013 12:11 μ.μ. | Reply
Μην τρελαθούμε τώρα με την αγιότητά τους...ΕΛΕΟΣ...
image description anodos | Φεβρουαρίου 17, 2013 12:34 μ.μ. | Reply
Εγώ προτείνω να βγάλουμε έρανο για την ενίσχυση των εισοδημάτων τους...ξέρετε τους λυπάμαι βαθύτατα τους καημένους...Άντε μην τους στείλω στο διάολο Κυριακάτικα...που θα τους σιγοντάρω κιόλας...
image description ντροπη σας | Φεβρουαρίου 17, 2013 6:18 μ.μ. | Reply
η ανεργια εχει φθασει σε1500.000 νέους και αυτοί ήθελαν το κατι τις ,'ελεος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν μπορείς να απαιτείς ,ξεχάστε τις παλιές καλές εποχές,δόξες με μισθούς των 580,00 ευρώ
image description Your Name | Φεβρουαρίου 17, 2013 11:57 μ.μ. | Reply
Οι συλληφθέντες είναι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Χρήστος Βελέντζας και Παναγιώτης Κανελλής και ο Περιφερειακός Διοικητής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος Νικόλαος Μπρίνιας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Γιατί κάποτε σ' αυτή τη χώρα πρέπει να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.!!!!!
image description Game over...... | Φεβρουαρίου 18, 2013 9:06 π.μ. | Reply
Οταν κάνεις λαδιά, πρέπει να φροντίζεις να μην σε τσακώνουν.
Πάρα πολλοί, που ειχαν κάνει επάγγελμα το λάδωμα, δεν πιάστηκαν ποτέ.
Αυτοί ηταν άσχετοι.......
image description Dum spiro spero | Φεβρουαρίου 17, 2013 11:49 μ.μ. | Reply
Έπρεπε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε για να αποφασίσουν να λειτουργήσουν οι θεσμοί και να πιάσουμε τους επίορκους; Τόσα χρόνια δεν υπήρχαν επίορκοι; Μήπως πρέπει να εφαρμοστεί το 20ετές πόθεν έσχες να μάθουμε πως γέμισαν με βίλες πανάκριβες όλα τα βόρεια προάστεια;
Ασχολούμαστε με τους επίορκους βουλευτές και ξεχνάμε να πάμε στους μπροστινούς που κάνουν όλη τη δουλειά με το αζημίωτο φυσικά......
Dum Spiro Spero ( όσο ζω ελπίζω )
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο