Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

«Εκτός πραγματικότητας κάθε συζήτηση για μείωση του κατώτατου μισθού»

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για μισθούς και ανεργία  

«Εκτός πραγματικότητας κάθε συζήτηση για μείωση του κατώτατου μισθού»

«Η ΕΣΕΕ αναρωτιέται: Πόσο πιο κάτω πρέπει να πέσει ο κατώτατος μισθός; Ποιός επιμένει; Πώς ορίζεται; Γιατί συνεχίζει να θεωρείται ο καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας; Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο μισθολογικός κατήφορος με τις καταστροφικές επιπτώσεις του;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο κατώτατος μισθός έχει συρρικνωθεί κατά 32%, η ανεργία έφτασε το 2012 στο 27% από το 10% του 2009, η ύφεση παρέμεινε στα επίπεδα του 6,5% που αντιστοιχεί σε περίπου 20% σωρευτική μείωση του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί από την αγορά τα δύο τρίτα της κατανάλωσης.

Για το ελληνικό εμπόριο, η ανακίνηση του ζητήματος περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού σε αυτή την χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία δίνει έναν τεράστιο αγώνα για την έξοδο από την κρίση, λειτουργεί υπονομευτικά για την εθνική προσπάθεια και την κοινωνική συνοχή.

Σε μία εποχή που καθημερινά περίπου χίλιοι συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους και αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας, δεν είναι πρόσφορη η διατύπωση απόψεων που δημιουργούν αναστάτωση και αγανάκτηση.

Η προάσπιση του δικαιώματος της κοινωνίας για αξιοπρεπές όριο διαβίωσης δεν είναι ιδεολόγημα αλλά ένα πατριωτικό καθήκον και οι μεταπράτες του πόνου και της δυστυχίας ας καταλάβουν ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της.

Η ΕΣΕΕ μένει σταθερή στη θέση της και επιμένει ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, να καθορίζεται ετησίως από τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Σύνταγμά μας».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο