Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι σε 21.057 επιχειρήσεις για τον Φ.Π.Α. το 2012

Προσωρινούς ελέγχους σε 21.057 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για την απόδοση του ΦΠΑ πραγματοποίησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών το 2012. Από τους φόρους που βεβαιώθηκαν μετά τους ελέγχους εισπράχθηκε το 29,4% ενώ, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση στη Βουλή του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες λόγω της είσπραξης των υπολοίπων δόσεων από τις έξι που προβλέπονται για την εξόφληση ποσών που βεβαιώνονται ύστερα από προσωρινό έλεγχο ΦΠΑ. Οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν η πραγματοποίηση 10.000 προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ και η είσπραξη ποσού 20% των βεβαιωθέντων ύστερα από έλεγχο ποσών. Το πλήθος των συμμορφούμενων ως προς την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, μετά την αποστολή e-mail και τηλεφωνικών κλήσεων ανέρχεται σε ποσοστό 10,05% των αρχικά μη συμμορφούμενων.

Παράλληλα, περισσότερα από 3,3 εκατ. ευρώ δεσμεύτηκαν από τις τελωνειακές αρχές το ενδεκάμηνο του 2012 και από το ποσό αυτό, τα 2,2 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν σε αλλοδαπούς. Όπως αναφέρει εγγράφως στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ύστερα από ερώτημα των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ. Δημαρά και Γ. Αβραμίδη αναφορικά με την παράνομη διαφυγή αφορολόγητων οικονομικών πόρων προς τρίτες χώρες «η τελωνειακή υπηρεσία έχει ήδη προγραμματίσει την εκπαίδευση ειδικών σκύλων ανιχνευτών ρευστών διαθεσίμων».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο