Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας στο κόστος μετακίνησης με Ι.Χ. λόγω ακριβής βενζίνης

Από τις ακριβότερες στον κόσμο είναι η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το πρακτορείο Bloomberg σε 60 χώρες, που δείχνει πόσο πολύ κοστίζει στον Έλληνα η μετακίνηση με ΙΧ.
Με βάση τα αποτελέσματά της, η Ελλάδα εμφανίζεται στην πρώτη θέση μεταξύ 60 χωρών σε ό,τι αφορά τη δαπάνη για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης ως ποσοστό του ημερομισθίου.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 18 Ιανουαρίου, δείχνει ότι με βάση την τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ συνολικά δαπανούν το 4,8% του εισοδήματός τους για τον ανεφοδιασμό του οχήματός τους.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ εξαιτίας της πολύ υψηλής φορολογίας.

Πηγή Τα Νέα
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description TOMLOG | Φεβρουαρίου 15, 2013 8:32 π.μ. | Reply
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΣΑΝ ΤΗ ΓΡΙΠΠΗ.ΕΧΕΙ Ο ΔΙΠΑΛΝΟΣ ΣΟΥ;(ΤΟΥΡΚΙΑ) ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΕΔΩ ΤΑ ΣΗΡΙΑΛ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΜΕ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο