Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέων επιχειρήσεων

Ταχύτατες διαδικασίες για την ίδρυση επιχειρήσεων υπόσχεται η κυβέρνηση. ..

Ταχύτατες διαδικασίες για την ίδρυση επιχειρήσεων υπόσχεται η κυβέρνηση. Οι συναρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης και Εσωτερικών έδωσαν χθες στη δημοσιότητα πρόταση για απλοποίηση διαδικασιών.

Πηγή Ναυτεμπορική
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε 5 ημέρες η ίδρυση νέας επιχείρησης

Μια εβδομάδα θα χρειάζεται στο μέλλον ο επιχειρηματίας, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα δραστηριότητα, ενώ η ίδρυση της νέας εταιρείας αποσυνδέεται από την τυχόν ύπαρξη οφειλών, όπως προβλέπεται στις προτάσεις που έδωσαν χθες για διαβούλευση, μέχρι το τέλος Ιουλίου, οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Με την πρόταση αυτή η γραφειοκρατία μειώνεται μέχρι και 85%, αφορά όλους τους τύπους επιχείρησης και εκτιμάται ότι άμεσα ωφελούμενες θα είναι περίπου 4.000 νέες ΑΕ και ΕΠΕ, 20.000 νέες ΟΕ και ΕΕ, σε ετήσια βάση αλλά και μερικές δεκάδες χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις.
Το προτεινόμενο σχέδιο απλοποίησης αποτελεί συνέχεια και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δημιουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου αλλά και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως αυτό για τη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που στοχεύουν στην πάταξη της γραφειοκρατίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων. Παράλληλα, βρίσκεται υπό διαμόρφωση η απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Η προτεινόμενη λύση είναι η εξής:
- 4 επισκέψεις του επιχειρηματία σε υπηρεσίες.
- Από αυτές, η πραγματοποίηση μιας μόνο πληρωμής σε τράπεζα.
- Ιδρυση εταιρείας εντός το πολύ πέντε εργάσιμων ημερών.
- Η γραφειοκρατία για την ίδρυση εταιρείας μειώνεται έως και 85%.
- Για την ίδρυση μιας νέας εταιρείας δεν θα χρειάζεται πλέον η φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου σε πολλές διαφορετικές υπηρεσίες και δεν θα χρειάζεται να καταβάλλει μικρά ποσά σε πολλά διαφορετικά σημεία πληρωμής.
- Η ίδρυση της νέας εταιρείας αποσυνδέεται από την τυχόν ύπαρξη οφειλών, η οποία δεν θα ανακόπτει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
- Ο υποψήφιος επιχειρηματίας θα προσκομίζει όλες τις πληροφορίες μια φορά σε ένα μόνο σημείο υποδοχής, θα πραγματοποιεί μια ενιαία πληρωμή και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα ενημερώνονται για τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να συμπληρώσουν τα μητρώα τους και να εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών τους.


Σήμερα για την ίδρυση μιας εταιρείας απαιτούνται τουλάχιστον, στην πιο απλή περίπτωση:
Για ΑΕ: Πάνω από 25 επισκέψεις του επιχειρηματία σε υπηρεσίες, από αυτές, η προσέλευση σε τουλάχιστον 6 σημεία πληρωμής, ενώ η ίδρυση μιας νέας ΑΕ απαιτεί τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες.
Για ΕΠΕ: Πάνω από 15 επισκέψεις του επιχειρηματία σε υπηρεσίες από αυτές, η προσέλευση σε τουλάχιστον 7 σημεία πληρωμής και η ίδρυση μιας νέας ΕΠΕ απαιτεί τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες.
Για ΟΕ και ΕΕ: Πάνω από 10 επισκέψεις του επιχειρηματία σε υπηρεσίες από αυτές, η προσέλευση σε τουλάχιστον 6 σημεία πληρωμής και η ίδρυση μιας νέας ΟΕ ή ΕΕ απαιτεί τουλάχιστον 7 εργάσιμες ημέρες.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο