Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρύθμιση οφειλών σε πολλές δόσεις - Οι οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. για την είσπραξη οφειλών πριν την πολυπόθητη ρύθμιση

Εντολή σε όλους τους εφόρους της χώρας να παρέχουν στους οφειλέτες του δημοσίου όσες περισσότερες δόσεις μπορούν, προκειμένου να εξοφλούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Η εντολή δίνεται υπό το φόβο του γενικού «παγώματος» πληρωμών από τους οφειλέτες, εν αναμονή της νέας ευνοϊκότερης ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα. Ετσι, θα παρέχεται κάθε διευκόλυνση στους πολίτες που θέλουν να πληρώσουν με δόσεις.

 Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε την Τετάρτη με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση να αντιμετωπίζουν πιο ελαστικά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που θέλουν να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Τους συνέστησε να χορηγούν όσο τον δυνατόν περισσότερες δόσεις για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
 
Οι οδηγίες προς τις εφορίες είναι το κυνήγι των οφειλετών να ξεκινήσει ήπια το πρώτο τρίμηνο μόνο με τηλεφωνικές οχλήσεις και ειδοποιητήρια και στη συνέχεια να κλιμακωθεί.

 Προτεραιότητα αποτελούν οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν, ενώ οι έφοροι έχουν εντολή να μετακινήσουν προσωπικό από άλλα τμήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά τμήματα.

 Η νέα ρύθμιση δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από 1-2 μήνες, με την κυβέρνηση να επιδιώκει δυνατότητα αποπληρωμής σε έως 100 δόσεις και επιτόκιο που θα κυμαίνεται από 0,5-0,7%, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους ώστε να μπουν και οι τράπεζες στο παιχνίδι της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων, πιθανόν μέσω της δυνατότητας εξόφλησης σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nik | Φεβρουαρίου 14, 2013 1:11 μ.μ. | Reply
καλεσα στην εφορία και μου είπαν τώρα μέχρι 15 δόσεις κύριε!!!!!
image description pontikaki | Φεβρουαρίου 14, 2013 1:33 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΕΞΑΡΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΦΟΡΟ!!
image description sakis | Φεβρουαρίου 14, 2013 2:09 μ.μ. | Reply
στον κιαμο να τα ευχαριστηθω κιολας!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο