Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: «Η σύναψη ατομικών συμβάσεων των φαρμακοποιών αποτελεί κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα»

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’αριθμ. 4356/1980 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κριθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος, με το οποίο προστατεύεται η ελευθερία ασκήσεως επαγγέλματος, προστατεύεται και η ελευθερία των φαρμακοποιών να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις με το Δημόσιο.

Συνεπώς, δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τους φαρμακοποιούς, η παρά τις υποδείξεις του οικείου φαρμακευτικού Συλλόγου σύναψη ατομικών συμβάσεων.

Από Γραφείο Τύπου Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Μαρούσι, 13 Φεβρουαρίου 2013
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΙΩΡΓΟΣ | Φεβρουαρίου 15, 2013 9:17 π.μ. | Reply
Δηλαδή εάν οι φαρμακοποιοί κάνουν ατομικές συμβάσεις το σύνολο των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία θα γίνει μικρότερο; Αυτό είναι το πρόβλημα ή το ότι ο νέος φορέας συνεχίζει να παράγει ακόμα ελλείμματα; Απαράδεκτη και προκλητική μια τέτοια επιδίωξη από ένα θεσμικό φορέα!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο