Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι προβλέπει το σχέδιο φορολόγησης χρηματοοικονομικών συναλλαγών για 11 κράτη

Σε 11 κράτη, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, θα καθιερωθεί αρχικά ο φόρος των χρηματοοικονομικών συναλλαγών υπόλοιπες 16 χώρες της Ε.Ε. να αποφασίζουν αργότερα για το εάν θα τον εισαγάγουν στη νομοθεσία τους.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος του εν λόγω σχεδίου αποτελεί η συμμετοχή των τραπεζών και των επενδυτικών κεφαλαίων στο κόστος της κρίσης.

Όπως αποκαλύπτει η Deutsche Welle, το σχέδιο προβλέπει πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα συμμετάσχουν με κεφάλαια ύψους 31-35 δις. ευρώ σε ετήσια βάση στο κόστος των συνεπειών.

Πρόταση της Κομισιόν αποτελεί η επιβολή ενός ελάχιστου φόρου στις πωλήσεις διαφόρων χρηματιστηριακών προϊόντων (π.χ. μετοχών, τιτλοποιημένων αξιόγραφων, κοκ), ο οποίος θα καταβάλλεται όταν ένας εκ των συναλλασσόμενων είναι πολίτης μιας εκ των 11 χωρών της Ε.Ε. που θα υιοθετήσουν το μέτρο.

Παράλληλα, προβλέπεται πως φόρος δεν θα επιβάλλεται κατά την έκδοση νέων κρατικών ομολόγων κατά την αγορά αυτών από τις κεντρικές τράπεζες ή από τον ESM, το μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ενώ από τον φόρο θα απαλλάσσονται και οι συναλλαγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όσον αφορά τον χρόνο εφαρμογής του σχεδίου, αυτός αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των 11 κρατών, τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί να τον καθιερώσουν.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description mitsos | Φεβρουαρίου 14, 2013 1:26 μ.μ. | Reply
Να δείτε που οι τράπεζες θα βάλουν χαράτσι σε κάθε τραπεζική συναλλαγή συμπεριλαμβανομένων και αυτών με χρεωστικές κάρτες...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο