Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών εμβασμάτων εξωτερικού

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 13-2-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:

1. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τα εμβάσματα που εστάλησαν στο εξωτερικό από 1-1-2009 έως 31-12-2011

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
   
Οι φορολογούμενοι για να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2009 έως 31-12-2011 πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις προηγούμενων ετών με τα εισοδήματα που έχουν απαλλαγή της φορολογίας ή έχουν φορολογηθεί με ειδικό τρόπο και δεν έχουν δηλωθεί στις αρχικές. Η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υποβολή των ως άνω δηλώσεων απαιτεί αρκετό χρόνο διότι οι τράπεζες δεν χορηγούν αμέσως τις βεβαιώσεις τόκων και λοιπών στοιχείων, οι  χρηματιστηριακές εταιρίες τα πινάκια αγοράς και πώλησης μετοχών κλπ. Η εκκαθάριση των ως άνω δηλώσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενημέρωση της ειδικής εφαρμογής που λειτουργεί στη Γ.Γ.Π.Σ. Όσοι από τους φορολογούμενους έχουν ατομικές επιχειρήσεις έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και θα πρέπει να δώσουν πλήρη στοιχεία για τις εισαγωγές τριών ετών, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

Κύριε Υπουργέ,
   
Πιστεύουμε ότι είναι πρέπει να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα στους φορολογουμένους ώστε να δοθούν ολοκληρωμένες εξηγήσεις για τα εμβάσματα που έχουν στείλει στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ανακοινωθεί άμεσα μία επίσημη παράταση της προθεσμίας υποβολής των ως άνω στοιχείων τουλάχιστον έως τις 31-3-2013.
 
   
Με εκτίμηση,         
      
Ο Γενικός Γραμματέας                                 
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                      

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης