Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών εμβασμάτων εξωτερικού

Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 13-2-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:

1. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τα εμβάσματα που εστάλησαν στο εξωτερικό από 1-1-2009 έως 31-12-2011

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
   
Οι φορολογούμενοι για να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2009 έως 31-12-2011 πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις προηγούμενων ετών με τα εισοδήματα που έχουν απαλλαγή της φορολογίας ή έχουν φορολογηθεί με ειδικό τρόπο και δεν έχουν δηλωθεί στις αρχικές. Η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υποβολή των ως άνω δηλώσεων απαιτεί αρκετό χρόνο διότι οι τράπεζες δεν χορηγούν αμέσως τις βεβαιώσεις τόκων και λοιπών στοιχείων, οι  χρηματιστηριακές εταιρίες τα πινάκια αγοράς και πώλησης μετοχών κλπ. Η εκκαθάριση των ως άνω δηλώσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενημέρωση της ειδικής εφαρμογής που λειτουργεί στη Γ.Γ.Π.Σ. Όσοι από τους φορολογούμενους έχουν ατομικές επιχειρήσεις έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και θα πρέπει να δώσουν πλήρη στοιχεία για τις εισαγωγές τριών ετών, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

Κύριε Υπουργέ,
   
Πιστεύουμε ότι είναι πρέπει να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα στους φορολογουμένους ώστε να δοθούν ολοκληρωμένες εξηγήσεις για τα εμβάσματα που έχουν στείλει στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ανακοινωθεί άμεσα μία επίσημη παράταση της προθεσμίας υποβολής των ως άνω στοιχείων τουλάχιστον έως τις 31-3-2013.
 
   
Με εκτίμηση,         
      
Ο Γενικός Γραμματέας                                 
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                      

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description antoine | February 14, 2013 2:55 PM | Reply
Τώρα, που ήδη έχει σταλεί προς υπογραφές η παράταση, θυμήθηκαν να το ζητήσουν; απλά δημιουργία εντυπώσεων.
image description Kostas | February 14, 2013 4:06 PM | Reply
Που είναι η παράταση βρε παιδιά και η ΠΟΛ που υποτίθεται ότι είναι να βγεί? Γιατί παίζουν έτσι μαζί μας?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο