Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Μαυραγάνης: «Κατανοούμε τη δυσκολία των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους τους»

«Η κυβέρνηση κατανοεί ότι υπάρχει αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους τους», παραδέχθηκε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι «προσπαθούμε να δώσουμε λύση, όπως δώσαμε πέρυσι το καλοκαίρι».

Σχετικά με τα σενάρια για το φόρο ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης υποστήριξε ότι «εμείς θέλουμε έναν ενιαίο φόρο που θα αντικαταστήσει παλαιότερους φόρους, όπως είναι το Ειδικό Τέλος μέσω ΔΕΗ και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας».

Σημείωσε ότι «θέλουμε να έχουμε μια μικρότερη επιβάρυνση των πολιτών, για να μπορέσει αυτός ο φόρος να είναι δυνατόν να πληρωθεί».

Ερωτηθείς σχετικά για το εάν έχει αποφασιστεί το ύψος του αφορολόγητου για τα ακίνητα, είπε ότι «υπάρχουν διάφορα σενάρια», αλλά, συμπλήρωσε «δεν έχουμε καταλήξει».

Αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση. Ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αυτό θα προέλθει μέσα από μια συμφωνία και με την τρόικα».

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PantelisCh | Φεβρουαρίου 13, 2013 12:51 μ.μ. | Reply
Αφού το ΕΕΤΗΔΕ ήταν προσωρινό και έκτακτο, γιατί πρέπει να το αντικαταστήσουμε με άλλο;
image description samprisd | Φεβρουαρίου 13, 2013 3:58 μ.μ. | Reply
Και που να προσπαθούσατε να αυξήσετε την φοροεπιβάρυνση του κόσμου...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο