Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Διευκολύνσεις υποσχέθηκε ο Κ. Χατζηδάκης σε νέους επιχειρηματίες

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με την Ελληνική Ενωση Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε εχθές με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start up Association).
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για διευκόλυνση της αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως η δημιουργία κέντρων αδειοδότησης επιχειρήσεων, η χρηματοδότηση τοπικών κέντρων ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ κ.α. οι οποίες όπως ανέφερε ο υπουργός θα εξετασθούν. «Το βασικό μήνυμα που έστειλαν σήμερα αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες σε μένα είναι πως το κράτος πρέπει να αφήσει ήσυχους τους Έλληνες να στραφούν στην επιχειρηματικότητα, να κάνουν πράξη τα όνειρα τους, να δημιουργήσουν. Και αυτή είναι η βασική υποχρέωση της κυβέρνησης. Και είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας για μας να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.   
 
Ακολουθούν οι δηλώσεις του υπουργού και του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δημήτρη Τσίγκου, μετά τη συνάντηση.
 
Δ. Τσίγκος: «Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι μια μαζική συλλογική προσπάθεια για να προωθήσουμε στη χώρα μας την οικονομία και τη συνεργασία της δημιουργικότητας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και πιστεύουμε ότι αντικειμενικά η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί δημιουργώντας έτσι μια νέα σχέση με την εργασία.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ήταν πολύ μεγάλη χαρά για μας που είμαστε σήμερα εδώ, στο υπουργείο. Κύριε Υπουργέ, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευκαιρία αυτή να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε ότι, πραγματικά, πώς μπορούμε να δούμε δράσεις, οι οποίες σήμερα  είναι υλοποιήσιμες, επιτεύξιμες και που θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
 
Δώσαμε κάποιες σκέψεις στο υπουργείο και δηλώσαμε και τη διαθεσιμότητά μας  να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ακριβώς στο μοντέλο αυτό, όπως είναι την οικονομία της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.
 
Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων: διατροφικές, τουριστικές, ενεργειακές και πληροφορικής, οι οποίες μέσα στο περιβάλλον αυτό  διαπρέπουν στην κρίση.
 
Σκοπός μας είναι να δούμε πώς αυτό μπορεί να γίνει μαζικό και να δημιουργήσουμε πολλές ποιοτικές θέσεις  εργασίας. Οπότε θα βοηθήσουμε, κύριε Υπουργέ, με όποιον τρόπο μπορούμε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.
 
 
Κ. Χατζηδάκης: «Οι  νεοφυείς επιχειρήσεις, δηλαδή οι νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών, νέων κατά βάση στην ηλικία, είναι μια ελπίδα μέσα στο γκρίζο αυτής της εποχής. Άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω, καινοτομούν και δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα για τους ίδιους σίγουρα, για τις οικογένειες τους και σταδιακά, θέλω να πιστεύω, για την πατρίδα μας.
 
Μου έκανε εντύπωση ότι δεν στάθηκαν στη συνάντησή μας, στην κρίση αυτή καθαυτή, γιατί όλοι ξέρουμε την κρίση και όλοι υφιστάμεθα τις συνέπειες της. Στάθηκαν περισσότερο σε σύντομες και συγκεκριμένες προτάσεις. Προτάσεις με τις οποίες κατά βάση συμφωνούμε και απομένει να τις υλοποιήσουμε. Ακριβώς γιατί έχουν αυτό το νέο και καινοτόμο  πνεύμα θα προτείνω στον Πρωθυπουργό, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει, να τους δει. Πρέπει να ενθαρρύνουμε ως κυβέρνηση τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Είναι η νέα Ελλάδα που γεννιέται σταδιακά, μπορεί να γεννηθεί μέσα από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο