Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε λίγες εβδομάδες θα ανακοινωθούν τα απολογιστικά στοιχεία για τους ελέγχους των 24.710 φορολογουμένων καταθετών του εξωτερικού

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης απαντώντας πριν λίγο στη Βουλή σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου των καταθετών του εξωτερικού τόνισε πως τα στοιχεία για το πόσοι δικαιολόγησαν τις εν λόγω καταθέσεις, σε πόσους καταλογίστηκε πρόσθετος φόρος, αλλά και για το πόσοι δεν ανταποκρίθηκαν στα ειδοποιητήρια που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιασθούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Μαυραγάνης δεν έδωσε στοιχεία για το πότε θα εκπνεύσει η προθεσμία για τους εν λόγω φορολογουμένους και σημείωσε πως με το σχετικό ζήτημα ασχολείται και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε στην ερώτησή του πως η συζήτηση για τα διαδικαστικά που αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ έχει επισκιάσει το πραγματικό ζητούμενο για τους πολίτες που δεν είναι άλλο από το αποτέλεσμα των ελέγχων των 54.000 καταθετών εξωτερικού, των Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, αλλά και των καταθετών του Λιχτενστάιν και του Λουξεμβούργου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο