Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαλούμ με την δήλωση του Κ. Μέργου για τον κατώτατο μισθό - Τι απαντάει ο ίδιος αλλά και τι ανακοίνωση εξέδωσε το Υπ. Οικ.

Αλλαλούμ με την δήλωση του Κ.Μέργου για τον κατώτατο μισθό. - Τι απαντάει ο ίδιος αλλά και τι ανακοίνωσε εξέδωσε το ΥΠ.Οικ.

'Αφωνο άφησε το ακροατήριο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών ο κ. Μέργος όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποστήριξε: «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», είπε ο κ. Μέργος παρουσιάζοντας διαφάνειες αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της οικονομίας μετά την μέχρι τώρα ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική. Ο κ. Μέργος υποστήριξε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων.

Ο κ. Μέργος σε ανακοίνωσή του ουσιαστικά αναφέρει ότι η ομιλία του ήταν παρουσίαση των προσωπικών του θέσεων κι ότι απομονώθηκε ένα απόσπασμα απ' όσα ανέφερε. Συγκεκριμένα αναφέρει:

 «Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης.

Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις».

Το Υπ. Οικονομικών με την σειρά του έκανε στην αρχή την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό.

"Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat.
Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.''

Και στην συνέχεια ακολούθησε νέα δήλωση του  υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα:

«Εμείς πρώτοι θέσαμε το θέμα της διόρθωσης του λάθους με έναν μη δημαγωγικό και δημιουργικό τρόπο και ήρθε σήμερα ο κ. Τσίπρας, 24 ώρες μετά, και κομίζει γλαύκα στην Αθήνα. Με τον ίδιο δημαγωγικό τρόπο, ισχυρίζεται ότι θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα όταν τέτοιο θέμα δεν υφίσταται».

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gfeorge | Φεβρουαρίου 13, 2013 8:48 π.μ. | Reply
Ο Μούργος μια χαρά τα λέει. Προστατεύει τα συμφέροντα των αφεντικών του . Γκρρρρρρρρρ.... .Γαβ.
image description υψηλομισθη | Φεβρουαρίου 13, 2013 9:10 π.μ. | Reply
Πολύ καλά τα λέει!προτείνω να πληρωθεί με αυτόν τον υψηλό μισθό τον επόμενο μήνα!!κ ότι του περισέψει ας μας το δώσει...(γιατί δεν μπορεί με τέτοιο μισθό να μην έχει περίσευμα...
image description MARIO | Φεβρουαρίου 13, 2013 11:14 π.μ. | Reply
Το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν ότι δεν έρχονται επενδύσεις λόγω μισθολογικού κόστους!!
image description The Jamaican | Φεβρουαρίου 13, 2013 12:46 μ.μ. | Reply
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/279389/idoy-posa-pairnei-o-g-mergos-poy-theorei-polla-ta-586-eyro
image description The Jamaican | Φεβρουαρίου 13, 2013 12:22 μ.μ. | Reply
Ιδού πόσα παίρνει ο Γ. Μέργος που θεωρεί «πολλά» τα 586 ευρώ
image description ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ | Φεβρουαρίου 13, 2013 1:52 μ.μ. | Reply
Παρέμβαση στον ορισμό κατώτερου μισθού το 2014 προβλέπει το Μνημόνιο

Ξεκάθαρη αναφορά σε νέα παρέμβαση στο σύστημα του κατώτερου μισθού από το πρώτο τρίμηνο του 2014, προκειμένου να συμβάλει περαιτέρω στη τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο.
Ειδικότερα, στο σκέλος που αναφέρεται στη μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών το νέο Μνημόνιο αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Από το πρώτο τρίμηνο του 2014 η κυβέρνηση θα αναθεωρεί το σύστημα του κατώτερου μισθού με σκοπό πιθανές βελτιώσεις πάνω στην απλότητά του και την αποτελεσματικότητα στη προώθηση της απασχόλησης και της μάχης έναντι της ανεργίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Έτσι, αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γ.Μέργου, φαίνεται πως η τοποθέτησή του συμβάδιζε με το πνεύμα του Μνημονίου.
Από το www.in.gr ........ Χωρίς λόγια
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο