Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ειδοποιητήρια σε 2,5 εκατομμύρια έλληνες φορολογούμενους

ΥΠΟΙΚ: Κατάσχεση μέρους του μισθού για «αμετανόητους» οφειλέτες
 
Ειδοποιητήρια σε 2,5 εκατομμύρια έλληνες φορολογούμενους που έχουν χρέη θα αποσταλούν έως τις 10 Μαρτίου, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχαρη.

Με αυτά τα ειδοποιητήρια ο κάθε οφειλέτης θα ενημερώνεται για το ύψος του χρέους του προς τις εφορίες και εν συνεχεία θα καλείται είτε να εξοφλήσει το χρέος του είτε να μεταβεί στην εφορία, προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του με τμηματική εξόφληση.

Εν συνεχεία εάν οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν στο πρώτο ειδοποιητήριο, τότε θα αποστέλλεται άλλο ένα σε πιο έντονο ύφος και με αυτό το κράτος θα προειδοποιεί τον οφειλέτη πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων είτε κινητών είτε ακινήτων, αλλά και η κατάσχεση ακόμα και μέρους του μισθού τους.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, θα κατάσχονται οι μισθοί στο κομμάτι που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και μόνο εάν δεν υπάρξουν άμεσα και ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αύξηση των εσόδων τότε θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο κατάσχεσης σε μισθούς και συντάξεις από το ποσό των 600 ευρώ και πάνω.

Μιλώντας στο Μega ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τα 600 ευρώ.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nicks | Φεβρουαρίου 12, 2013 11:54 π.μ. | Reply
Είμαι περίεργος να δω πως θα είναι αυτό το έντονο ύφος στο δεύτερο ειδοποιητήριο. Λες να βάλουν καμιά φωτό της Μέρκελ και της Λανγκάρντ για να τρομοκρατηθούμε; ρε ουστ από δω.
image description manos | Φεβρουαρίου 12, 2013 11:49 π.μ. | Reply
πάντως το κράτος για να ολοκληρώσει 2,500,000 κατασχέσεις θέλει περίπου 50 χρόνια. και 1,000,000 εφοριακούς. Βοήθειά σας.
image description gkazan | Φεβρουαρίου 12, 2013 4:23 μ.μ. | Reply
Μετά την κατάρτιση του "Περιουσιολογίου", οπου θα κληθούν όλοι να δηλώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά τους στοιχεία, ούτε 1.000.000 εφοριακοί, ούτε 50 χρόνια θα χρειαστούν. Θα έχουν και τις τράπεζες συμμάχους, για να μην τις "κρατικοποιήσουν". Οι μόνοι που θα χαρούν θα είναι οι δικηγόροι, που θα αυξήσουν την πελατεία τους.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο