Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 21 Φεβρουαρίου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Τον Μάρτιο θα ξεκαθαρίσει το θέμα της Κύπρου

Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και η απόφαση του Euro Working Group για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα είναι στη διαδικασία της εφαρμογής των προαπαιτούμενων του Φεβρουαρίου που περιλαμβάνουν την αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου μαζί με τους τριετείς προϋπολογισμούς για τους φορείς του δημοσίου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι για την εκταμίευση θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας.
 
Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε επίσης ότι οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου συνεχίζονται και δεν θα πρέπει να αναμένεται κάποια απόφαση πριν από τον Μάρτιο.
 
«Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο που έχει σημειώσει η τρόικα στην κατεύθυνση της οριστικοποίησης του προγράμματος μετά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο οι συζητήσεις εστίασαν στις ανησυχίες που απομένουν σχετικά με το θέμα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος», δήλωσε.
 
«Συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται μια ανεξάρτητη αξιολόγηση που θα διενεργηθεί από εταιρεία του ιδιωτικού τομέα και ζητήσαμε από την τρόικα και τις κυπριακές αρχές να συμφωνήσουν στους όρους για την αξιολόγηση μέσα στο επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες επισημαίνοντας μόνο ότι στη συνάντηση οι υπουργοί Οικονομικών εστίασαν στις πρακτικές που θα διασφαλίζουν την αντιμετώπιση των πρακτικών ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
 
Δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για «τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος» όπως σημείωσε παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων τόσο για το ενδεχόμενο ενός κουρέματος στο χρέος όσο και στις καταθέσεις.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν σημείωσε ότι πρόθεση της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο πρόγραμμα της Κύπρου.
 
«Δουλεύουμε για να βρούμε μια λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και τη βιωσιμότητα του χρηματοοικονομικού κλάδου» τόνισε.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο