Αποτελέσματα live αναζήτησης

Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ.: Δεν φταίνε οι εφοριακοί για την κατάρευση των εσόδων

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Αθήνα 11.2.2013
Αρ. Πρωτ.: 194

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ !

ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ;

Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, για τα έσοδα του Ιανουαρίου, καταγράφουν με τον πλέον σαφή τρόπο, μια σκληρή πραγματικότητα. Για άλλη μια φορά, η ΠΟΕ –ΔΟΥ επισημαίνει :

1. Οι ευθύνες για την κατάρρευση αυτή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ! Οι ευθύνες είναι στην βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών, στο άδικο φορολογικό σύστημα, στην αποδυνάμωση των φορολογικών υπηρεσιών (αντί για την ενίσχυσή τους, όπως ακόμη και η Τρόϊκα ζητά πλέον), στην απουσία κεντρικού σχεδιασμού κλπ, τακτικών και προληπτικών ελέγχων κλπ.

2. Σε ποιά χώρα του κόσμου η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, θέτει συγκεκριμένους στόχους στις υπηρεσίες (και με βάση αυτούς τους στόχους καθαιρεί ή μετακινεί υπαλλήλους) ενώ η ίδια διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα, να πέφτει έξω στις προβλέψεις και να το αποδίδει σε …….απλές αστοχίες ;

3. ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον κ. Στουρνάρα να προχωρήσει στον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο και να εγκαταλείψει την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του, την οποία ακολουθεί πιστά. Η εμπάθεια συμβούλων του για τις φορολογικές υπηρεσίες, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις του. Η πολύχρονη (από τη δεκαετία του 1990) προϋπηρεσία του, σε θέσεις ευθύνης, επιτροπές κλπ στο Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Τον καλούμε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

4. Η ΠΟΕ –ΔΟΥ για μια φορά ακόμη, επαναφέρει τις προτάσεις της (Δελτίο Τύπου 28.6.2012 και 31.1.2013) για τα θέματα των χρεών και της φορολογικής πολιτικής. Αν κάποιοι είχαν ακολουθήσει, την σοβαρότητα, την επιστημονική ανάλυση και την εμπειρία μας, σήμερα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗ την απώλεια εσόδων.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης