Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχεται ρύθμιση 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής" το οικονομικό επιτελείο εξετάζει γενική και γενναία ρύθμιση του συνόλου των οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία με "κούρεμα" προστίμων στο 20% της οφειλής και έως 100 δόσεις που θα ξεκινούν από τα 100 και θα φθάνουν έως τα 250 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν οι ίδιοι το ύψος και τον αριθμό των δόσεων.

Το εάν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη ρύθμιση θα εξαρτηθεί από την έγκριση της Τρόικας. Όπως δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας, στην ίδια εφημερίδα, δεν πρόκειται να δοθεί αμνηστία σε φοροφυγάδες, αλλά διευκόλυνση σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των χρεών τους. "Για το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα έχουμε "μαξιλάρι". Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσουμε αμνηστία σε φοροφυγάδες. Αυτό που μπορούμε να εξετάσουμε είναι να διευκολύνουμε όλους όσοι βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Και αυτό κάνουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Εξαιρέσεις

Εφόσον η πρόταση υιοθετηθεί και εγκριθεί από την τρόικα, το υπουργείο Οικονομικών θα επιτρέψει στους οφειλέτες να καταβάλλουν κάθε μήνα το 1% της οφειλής τους, ή ακόμη και να καθορίσουν οι ίδιοι το ύψος της δόσης και συνεπώς τον αριθμό των δόσεων.

Το ΔΝΤ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να εξαιρέσει από κάθε ρύθμιση όλες τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή έχουν κηρύξει πτώχευση και να αναθέσει τις υποθέσεις αυτές σε δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διεκδικήσει και το Δημόσιο, όπως κάνουν οι τράπεζες και οι εργαζόμενοι, τις απαιτήσεις τους με ένδικα μέσα.

Δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών, ακόμη και της περιουσίας των πρώην ιδιοκτητών.

Το δεύτερο μεγάλο "αγκάθι" αποτελεί το ζήτημα των 25.000 αποχωρήσεων στο Δημόσιο, που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου, με τον πρωθυπουργό να συγκαλεί χθες σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου και να ζητεί να εντοπιστούν και να αποχωρήσουν άμεσα οι επίορκοι, οι κοπανατζήδες και όσοι διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά.

Η τρόικα πάντως, επιμένει να ζητά απολύσεις, ενώ το υπουργείο απαντά με το σχέδιο κινητικότητας, που προβλέπει την αμοιβή των υπαλλήλων με το 75% του βασικού μισθού για ένα χρόνο και στη συνέχεια -εάν δεν μπορέσουν να ενταχθούν σε άλλο φορέα του δημοσίου, θα αποχωρούν.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο