Υπ.Οικ.: Ανάσα για οφειλέτες του Δημοσίου

Οικονομικές Ειδήσεις

10 Φεβρουάριος 2013
Taxheaven.gr

Μια νέου τύπου ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αποκαλύπτει στην Καθημερινή ο νέος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, η ρύθμιση θα είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο οικονομικό προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση τρων δανείων προς τους πελάτες τους. Δηλαδή, η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, η προηγούμενη συμπεριφορά του κλπ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η δυνατότητα καταβολής των δόσεων προς όφελος και των δυο πλευρών.
 
Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, επίσης, τη διαγραφή των χρεών τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό βάρος και να υπάρχει μια ρεαλιστική εικόνα για το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο.

Τέλος, κατηγορηματικός εμφανίζεται ως προς το θέμα της διαφθοράς και της πάταξης της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, απομακρύνει τα ταμεία από τις εφορίες και προχωρά σε άνοιγμα των λογαριασμών όλων των διευθυντών, οι οποίοι κατέχουν νευραλγικές θέσεις του ΥΠΟΙΚ. Επίσης, πολλή δουλειά θα έχει και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής