Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περικοπές δαπανών σε όλα τα υπουργεία προβλέπει το νέο μεσοπρόθεσμο

Περικοπές δαπανών σε όλα τα υπουργεία προβλέπει το νέο μεσοπρόθεσμο

Για την περίοδο 2013 - 2016

Πλαφόν στις ετήσιες δαπάνες των υπουργείων έως το 2016 θέτει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και στο οποίο ενσωματώνονται τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα. Στην τετραετία, η μεγαλύτερη μείωση δαπανών προβλέπεται στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Αμυνας. Για φέτος στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,3% του ΑΕΠ. Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ελαφρώς μειωμένο, κάτι που δείχνει ότι κυβέρνηση και τρόικα «μοίρασαν» τη διαφορά. Για το 2014 ο στόχος είναι υπερφιλόδοξος και συγκεκριμένα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% από 1,5% που είχε υπολογιστεί αρχικά. Αντίθετα τα έτη 2015 και 2016 μειώνεται ο ρυθμός των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο