Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η υποβολή του πίνακα προσωπικού από τους εργοδότες προ της αναλήψεως υπηρεσίας από τον εργαζόμενο δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας.

8 Φεβρουάριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Η υποβολή του πίνακα προσωπικού από τους εργοδότες, προ της αναλήψεως υπηρεσίας από τον εργαζόμενο, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας;

Του συνάδελφου Νίκου Καβουρίνου μέλους του ΔΣ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

    Σύμφωνα με τον Ν.3996/2011(άρθρο 30 παρ.5) η υποβολή του πίνακα προσωπικού για τις νέες προσλήψεις πρέπει να γίνεται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ και πάντα πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο.
Ήδη υπάρχει η υποχρέωση της άμεσης καταγραφής του εργαζόμενου στο Ειδικό Βιβλίου Νεοπροσλαμβανόμενων και η αυθημερόν υποβολή του πίνακα προσωπικού, δεν βοηθάει πουθενά, απεναντίας ενισχύει πολλές φορές την ανασφάλιστη εργασία, μέσω της μεταγενέστερης πρόσληψης.
    Τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας πρέπει να αντιληφθούν, ότι στην πραγματικότητα στερούνται εσόδων με το μέτρο αυτό, ενώ στη περίπτωση τουλάχιστον τριών ημερών προθεσμίας για την υποβολή του πίνακα προσωπικού (ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα) προς το ΣΕΠΕ, θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.
Επίσης με την Υ.Α.14827/22/24-7-2012, ΦΕΚΒ/2240/02-08-2012 οι εργοδότες υποχρεούνται στην ηλεκτρονική υποβολή του πίνακα προσωπικού από 01/03/2013.
    Ως εκ τούτου η προθεσμία των τριών ημερών για την υποβολή του πίνακα προσωπικού, θα συμβάλλει στο στόχο του Νόμου, που είναι ούτε μια μέρα ανασφάλιστης εργασίας. Ακόμη θα συμβάλλει στην οργάνωση και στην αποφυγή άδικων προστίμων στους εργοδότες. Ο έλεγχος άλλωστε, μπορεί μέσω του Ειδικού Βιβλίου Νεοπροσλαμβανόμενων να διαπιστώσει την καταγραφή του εργαζόμενου προ ανάληψης της υπηρεσίας του.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης