Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Η υποβολή του πίνακα προσωπικού από τους εργοδότες προ της αναλήψεως υπηρεσίας από τον εργαζόμενο δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας.

Η υποβολή του πίνακα προσωπικού από τους εργοδότες, προ της αναλήψεως υπηρεσίας από τον εργαζόμενο, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας;

Του συνάδελφου Νίκου Καβουρίνου μέλους του ΔΣ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

    Σύμφωνα με τον Ν.3996/2011(άρθρο 30 παρ.5) η υποβολή του πίνακα προσωπικού για τις νέες προσλήψεις πρέπει να γίνεται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ και πάντα πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο.
Ήδη υπάρχει η υποχρέωση της άμεσης καταγραφής του εργαζόμενου στο Ειδικό Βιβλίου Νεοπροσλαμβανόμενων και η αυθημερόν υποβολή του πίνακα προσωπικού, δεν βοηθάει πουθενά, απεναντίας ενισχύει πολλές φορές την ανασφάλιστη εργασία, μέσω της μεταγενέστερης πρόσληψης.
    Τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας πρέπει να αντιληφθούν, ότι στην πραγματικότητα στερούνται εσόδων με το μέτρο αυτό, ενώ στη περίπτωση τουλάχιστον τριών ημερών προθεσμίας για την υποβολή του πίνακα προσωπικού (ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα) προς το ΣΕΠΕ, θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.
Επίσης με την Υ.Α.14827/22/24-7-2012, ΦΕΚΒ/2240/02-08-2012 οι εργοδότες υποχρεούνται στην ηλεκτρονική υποβολή του πίνακα προσωπικού από 01/03/2013.
    Ως εκ τούτου η προθεσμία των τριών ημερών για την υποβολή του πίνακα προσωπικού, θα συμβάλλει στο στόχο του Νόμου, που είναι ούτε μια μέρα ανασφάλιστης εργασίας. Ακόμη θα συμβάλλει στην οργάνωση και στην αποφυγή άδικων προστίμων στους εργοδότες. Ο έλεγχος άλλωστε, μπορεί μέσω του Ειδικού Βιβλίου Νεοπροσλαμβανόμενων να διαπιστώσει την καταγραφή του εργαζόμενου προ ανάληψης της υπηρεσίας του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ | Φεβρουαρίου 8, 2013 2:31 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ...ΑΔΙΚΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ...ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !!!
image description kostalampros | Φεβρουαρίου 8, 2013 3:50 μ.μ. | Reply
Αντι να απλοποιηθεί η διαδικασλια των προσλήψεων ηλεκτρονικά το συστημα εγινε ακόμα ποιο γραφειοκρατικό μόνο και μόνο επειγή ΠΡΕΠΕΙ να εχουε 3 ΔΗΜΟΣΙΕΣ υπηρερίες με τους αντίστοιχους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ και τα αντίστοιχα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΈΧΗ (ΙΚΑ-ΟΑΕΔ-ΣΕΠΕ ).
ΠΡΕΠΕΙ να μας πει ο προθυπουργος της χώρας πόσοι ειναι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα και πόσοι οι δημόσιοι υπαλληλοι των ανωτέρω οργανισμών που ασχολούνται με αυτόυς . ????????????????????????????????????????
image description COSTAS | Φεβρουαρίου 8, 2013 3:02 μ.μ. | Reply
Από την στιγμή που υποβάλλεται ο πίνακας ηλεκτρονικά ( και ασφαλώς πριν την ανάληψη εργασίας από τον εργαζόμενο ) τότε στα πλαίσια της μείωσης της γραφειοκρατίας η χρήση του ειδικού βιβλίου καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού θα πρέπει να καταργηθεί.
image description COSTAS | Φεβρουαρίου 8, 2013 3:38 μ.μ. | Reply
Παρεπιμπτόντως η Υ.Α.14827/22/24-7-2012 έχει καταργηθεί.
Ισχύει η Aριθ. 17227/32/22.8.2012
και η Αριθ. πρωτ.: οίκ. 25932/12.10.2012.
Επίσης, πως βοηθά την μείωση της γραφειοκρατίας το "Έλαβα γνώση και παρέλαβα αντίγραφο" του εργαζόμενου στην πρόσληψη;
image description log | Φεβρουαρίου 8, 2013 9:59 μ.μ. | Reply
Από την στιγμή που υποβάλλεται ο πίνακας ηλεκτρονικά ( και ασφαλώς πριν την ανάληψη εργασίας από τον εργαζόμενο ) τότε στα πλαίσια της μείωσης της γραφειοκρατίας η χρήση του ειδικού βιβλίου καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού θα πρέπει να καταργηθεί.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
Οπως και η απλοποιηση της διαδικασιας
image description PAUL | Φεβρουαρίου 8, 2013 10:01 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;
image description george | Φεβρουαρίου 9, 2013 9:01 π.μ. | Reply
Η θα πρέπει να καταργηθεί η υποχρέωση για τήρηση ειδικού βιβλίου ή να καταχωρούνται και οι απολύσεις ή και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις σε ένα τέτοιου είδους βιβλίο. Επίσης θέλει επανεξέταση το θέμα του τεχνικού ασφαλείας,που θα πρέπει να υπάρχει σε επιχειρήσεις που πραγματικά υπάρχει επαγγελματικός κίνδυνος και όχι για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαιρέτως.Δεν γίνεται σε περίοδο ύφεσης να φορτώνουμε με περιττά έξοδα και χάσιμο χρόνου τις επιχειρήσεις.

image description geo | Φεβρουαρίου 13, 2013 3:09 μ.μ. | Reply
Δεν καταλαβαινω γιατι στο αρθρο ο συναδελφος αναφερει οτι η αυθημερον υποβολη πινακα ευννοει την ανασφαλιστη εργασια και η υποβολη με περιθωριο τριων ημερων την αποτρεπει.
Μηπως μπορει να μου το εξηγησει καποιος?
image description paradakis | Μαρτίου 6, 2013 9:53 μ.μ. | Reply
ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ,

ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ;;;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο