Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αισιοδοξία Στουρνάρα για ανάκαμψη από τέλη 2013

Την αισιοδοξία του πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ξεκινήσει από τα τέλη του 2013 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας προς το πρακτορείο Bloomberg.

Ο υπουργός προειδοποίησε ωστόσο ότι το 2013 θα είναι «ένα πολύ δύσκολο έτος», αλλά τονίζοντας τη θετική επίδραση από τη μείωση των επιτοκίων στα ελληνικά ομόλογα και την επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Μίλησε δε για «πληθώρα στοιχείων από τις αγορές πως η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα επιστρέφει», ενώ είπε ότι η «μείωση του φόβου πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ» λειτουργεί ως καταλύτης για θετικές εξελίξεις.

«Τώρα οι περισσότεροι πιστεύουν πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, επομένως ξαναφέρνουν τα χρήματά τους από τα στρώματα, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επιστροφή της χώρας σε περιβάλλον ανάπτυξης, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως δεν πιστεύει ότι «η περαιτέρω λιτότητα θα είναι η λύση στο πρόβλημα...τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη και ιδιωτικοποιήσεις».

kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Game over...... | Φεβρουαρίου 8, 2013 10:18 π.μ. | Reply
Κανε κι εσυ μια δηλωση. Μπορείς!!!!! Ο Γιωργάκης έλεγε οτι το 2012 θα αποδεσμευτουμε απο το μνημόνιο!!!! Πληρωνε??? Ο χοντρός έλεγε οτι τον Απρίλιο του 2012 έρχεται η ανάπτυξη!!!!! Καντε ρε δηλώσεις, εχει πολύ γέλιο!!!!!!
image description axortagos | Φεβρουαρίου 8, 2013 11:20 π.μ. | Reply
μπορώ να κοινηθώ ήσυχως τωρα?
εδώ θα είμαστε το 2014 θα λέμε στ αρχές του 2015..
το μάθαμε το παραμύθι... δεν μασάμε //.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο