Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδια για μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων

Ειλημμένη είναι η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στη μείωση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων. Αυτό μεταδίδει καλά πληροφορημένη πηγή του υπουργείου υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αναζητούνται και άλλοι τρόποι προκειμένου να μειωθεί το φορολογικό και όχι μόνο κόστος μεταβίβασης στα ακίνητα.
 
Παράλληλα, όμως, στους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους μεταβίβασης των ακινήτων ως μερικό αντιστάθμισμα για την αύξηση της φορολογίας κατοχής τους και για τη διευκόλυνση των μεταβιβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό:
 
- έχει αποφασιστεί η μείωση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων. Σήμερα ο φορολογικός συντελεστής για τη μεταβίβαση ακινήτων είναι 8% για την αξία του ακινήτου έως 20.000 ευρώ και 10% για την υπερβάλλουσα των 20.000 ευρώ αξία. Για παράδειγμα, ο φόρος μεταβίβασης για την αγορά ενός διαμερίσματος αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ είναι 19.600 ευρώ. Τα σενάρια  του ΥΠΟΙΚ προβλέπουν  ο συντελεστής του φόρου μεταβίβασης να μειωθεί δραστικά στα επίπεδα του 3% έως 6% ανάλογα με την αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου. Ο φόρος θα υπολογίζεται βάσει κλίμακας.
 
- εξετάζεται η μείωση και του μη φορολογικού κόστους των μεταβιβάσεων ακινήτων. Εξετάζεται σοβαρά η πραγματοποίηση νέας μείωσης των αμοιβών των συμβολαιογράφων προκειμένου να μειωθεί το κόστος των μεταβιβάσεων. Η προηγούμενη μείωση πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2011.

Πηγή Capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο