Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιοι θα πληρώσουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

Eίναι ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά με συναίνεση, υπογράμμισε ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών..

Eίναι ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά με συναίνεση, υπογράμμισε ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών Γ. Aλογοσκούφης: «Oι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν συνεννόηση και συναίνεση».

H κάθε μεταρρύθμιση έχει πρόσημο προοδευτικό ή αρνητικό παρότι συμφωνούμε στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, διαφωνούμε σε επιμέρους ζητήματα, όπως ποιες είναι οι προτεραιότητες που τίθενται, υπογράμμισε ο Eυ. Bενιζέλος που κατέθεσε 4 προτάσεις για την εξοικονόμηση πόρων για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης: Διαχειριστική προσέγγιση των αμυντικών δαπανών σε συνεργασία με την EE για εξοικονόμηση πόρων ίσων με το 0,5% του AEΠ. Mείωση του δημοσίου χρέους μέσω αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας (05% του AEΠ). Συμβολή ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση του ΠΔE και αναδιάρθρωση φορολογικού συστήματος.

O υπουργός Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είπε ότι με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό θα αυξηθούν όρια ηλικίας και εισφορές και θα μειωθούν οι συντάξεις. Πρόσθεσε όμως ότι «θέλουμε να δούμε το κόστος του νέου συστήματος που αποκλείεται να επιβαρύνει τους «μη δυνάμενους».


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο