Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Το Ο.Ε.Ε. επανέρχεται με νέα του διαμαρτυρία για τη μη συμμετοχή του στην επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ 105-63 Αθήνα τηλ. 210 5202250, 2105202260, 2105202270
fax 2105229167

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου  2013
Αρ πρωτ.φ/1/1268

Προς:
Υφυπουργό  Οικονομικών
κ Γεώργιο Μαυραγάνη
Κοιν:
-Πρωθυπουργό  της Ελλάδας
κ Αντώνη Σαμαρά
-Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
κ Ευάγγελο Βενιζέλο
-Πρόεδρο  ΔΗΜΑΡ
κ Φώτη Κουβέλη
- Υπουργό Οικονομικών
κ Ιωάννη Στουρνάρα

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμενοι στην  από  25ης  Ιανουαρίου 2013  διαμαρτυρία  του Φορέα μας για τη μη συμμετοχή  του  στην  Επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος   διαπιστώνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμπληρωθεί η επιτροπή με  εκπρόσωπο  του Οικονομικού  Επιμελητηρίου  της  Ελλάδας .

Το  ΟΕΕ  ως οικονομικός σύμβουλός της   Πολιτείας ,έχει θέσει  ως βασική προτεραιότητα την  επεξεργασία  θέσεων   για το φορολογικό σύστημα  και   την  μελέτη   των  αιτίων   που  δημιούργησαν  την  δύσκολη  οικονομική κατάσταση  στην οποία  έχει  περιέλθει   η  Ελλάδα  τα τελευταία χρόνια.  

Αναγνωρίζοντας  την αναγκαιότητα κατάρτισης  ενός  νέου  Φορολογικού  Συστήματος ο Φορέας μας  έχει  συγκροτήσει  επιτροπή  από αναγνωρισμένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς για την μελέτη και εκπόνηση  ολοκληρωμένης  πρότασης  για την  φορολογική αναμόρφωση  υλοποιώντας στην πράξη την σταθερή βούλησή μας  για ουσιαστική  συνδρομή στην  ύπαρξη  ενός  σταθερού  κοινωνικά δίκαιου, δημοσιονομικά αποτελεσματικού  φορολογικού συστήματος που θα συμβάλει  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας  και  στην αναβάθμιση του φοροελεγκτικού μηχανισμού

Κύριε  Υπουργέ,

Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για   την  μέχρι  σήμερα στάση του Υπουργείου  σας :

-Για την  μη υλοποίηση  της δέσμευσής  της  συμμετοχής του ΟΕΕ στην διαμόρφωση του νέου φορολογικού  πλαισίου.  
-Για την  αθέτηση  της  υπόσχεσης  ότι θα υπάρχει    διαρκής  συνεργασία  και  ότι  το  ΟΕΕ  θα   είναι  ο θεσμικός  σύμβουλος   του  Υπουργείου  στα   οικονομικά και  φορολογικά θέματα .
-Για  την  επιλεκτική  συμμετοχή  ατόμων  που  δεν   εκπροσωπούν   κανένα  θεσμικό  φορέα παρά μόνο  τον εαυτό τους.
 

                            
Ο  Πρόεδρος  του  ΟΕΕ
Γεώργιος  Κυδωνάκης 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Φεβρουαρίου 6, 2013 1:14 μ.μ. | Reply
Διαμαρτύρεται το ΟΕΕ για ποιό λόγο; Επειδή έμαθε οτι θα είχαν μπουφέ και δεν το κάλεσαν; Ούτως ή άλλως ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΙΝΑΙ...
image description ΑΝΝΑ | Φεβρουαρίου 6, 2013 2:58 μ.μ. | Reply
εχεισ απολυτο δικιο
image description 678 | Φεβρουαρίου 6, 2013 2:37 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΟΕΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΝ ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ
image description XRISTOS58GR | Φεβρουαρίου 6, 2013 2:34 μ.μ. | Reply
NOMIZETE ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ .....Η ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ Ο.Ε.Ε. Η ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ... ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ...ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ .. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ & ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΕ ΟΛΑ ..ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ......
image description 678 | Φεβρουαρίου 6, 2013 3:53 μ.μ. | Reply
ΔΕς ΤΟΥς ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΦΕΤΟς ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΟΕΕ
image description ΟΕΕ??? | Φεβρουαρίου 6, 2013 5:40 μ.μ. | Reply
Μάλλον εισαι ο μοναδικός που ασχολείσαι με το θέμα θετικά...
Σε ότι να έχει να κάνει με τους λογιστες - φοροτεχνικούς πέρα από το να μας παίρνει κάθε χρόνο χρήματα για την ανανέωση της άδειας μας, δεν το έχουμε δει πουθενά αλλού. Όλα αυτά τα χρόνια ενώ βαλλόμαστε από παντού και το ΟΕΕ δεν υπάρχει πουθενά. Τα υπόλοιπα επιμελητήρια και σύλλογοι των ελευθέρων επαγγελματιών (Δικηγόροι, ιατροί, μηχανικοί) έχουν λόγο σε ό,τι αφορά το επάγγελματα τους και το διεκδικούν δυναμικά και όχι με χλιαρες επιστολές δήθεν διαμαρτυρίας. Το ΟΕΕ είναι απλά το γιουσουφάκι της εκάστοτε κυβέρνησης. Και αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Είναι όμως κάτι που το λέει σχεδόν το σύνολο των λογιστών και όχι μια μειοψηφία
image description κ | Φεβρουαρίου 6, 2013 4:56 μ.μ. | Reply
Μέχρι τώρα είναι αλήθεια πως το οικονομικό επιμελητήριο αγρόν αγόραζε.Με το νέο προεδρείο θεωρώ, πως θα είμαστε άδικοι αν του καταλογίσουμε την προηγούμενη απραξία.Έτσι που είμαστε σκορποχώρι,πιστεύω πως μόνο αυτό μπορεί να μας ενώσει,ελπίζω και εύχομαι να είναι για καλό..θα δείξει.Μόνοι μας πάντως, δυστυχώς, όσο και να γκρινιάζουμε δεν μας ακούει κανείς.Αν εξυπηρετεί συμφέροντα ορκωτών,τότε, δεν υπάρχει κανείς να μας εκπροσωπίσει, ζήτω που καήκαμε!
image description ΕΙΡΗΝΗ | Φεβρουαρίου 6, 2013 5:57 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ, αλλά μόνο με διαμαρτυρίες δεν γίνεται τίποτα. Και αναρρωτιέμαι...Ενώ μια μεριά καταγγέλει κάποιους ότι συμμετέχουν για ίδιο όφελος, απο την άλλη έχει ήδη εγκρίνει ήδη την αμοιβή κάποιων απο αυτούς ως εισηγητές στα σεμινάρια που θα διοργανώσει... Δυστυχώς, κάποιοι "μηχανισμοί" δύσκολα σπάνε...
image description IDIOT IS | Φεβρουαρίου 6, 2013 5:37 μ.μ. | Reply
ΤΟ Ο.Ε.Ε. τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους μεγαλοκαρχαρίες. Δεν είναι -ασφαλώς- τυχαίο που το "πέταξαν έξω". Μακάρι να το καταργούσαν
image description ΕΙΡΗΝΗ | Φεβρουαρίου 6, 2013 10:17 μ.μ. | Reply
Δηλαδή στη διαβούλευση δεν συμμετέχουν οι "μεγαλοκαρχαρίες", και για αυτό πέταξαν το Ο.Ε.Ε. έξω!!! Αν θέλανε να το καταργήσουνε δεν θα του δίνανε τόσες αρμοδιότητες... Εμάς θέλουν να καταργήσουν, αλλά άσε μην το πω... Θέλεις και τα λες, η προσπαθείς να εναρμονιστείς με το όνομα σου; Υπάρχει μια παροιμία με τη βούρτσα... Μπερδεύουμε το Ο.Ε.Ε.Ε. με τα συνδικαλιστικά, και τις πορείες...
image description ethos | Φεβρουαρίου 6, 2013 6:28 μ.μ. | Reply
τωρα κλασαν μεντες ολοι που διαμαρτυρηθηκε τοσο δυναμικα το ΟΕΕ

να κατεβουμε και σε πορειες στο μπλοκ των βιομηχανων

image description mentesoee | Φεβρουαρίου 7, 2013 1:58 μ.μ. | Reply
χαχαχα, σωστός κλάσαν μέντες.
image description Ατάκα | Φεβρουαρίου 7, 2013 2:54 μ.μ. | Reply
Συναδελφοι του ΟΕΕ μέχρι τώρα που περνούσαν νομούς και εξυπηρετούσαν τις ελεγκτικές εταιρίες και επέτρεπαν στον οποιοδήποτε να ασκεί το επάγγελμα τι κάνατε ; Γιατι σιωπουσατε ; Τώρα πρόεδρε που ξέχασαν το ΟΕΕ - πολιτική απρεπεία απο τον κ. Υπουργο ο αποκλεισμός του ΟΕΕ - διαμαρτυρίστε καλα κάνετε όμως αργά το σκεφτεικατε. Έπρεπε να είχατε υπερασπιστεί το ΟΕΕ και το επάγγελμα απο ποιο πρώτα. Τώρα αφού σας χρησιμοποίησαν σας έβαλαν στην γωνία. Αν και πιστεύω ότι βγάζετε ανακοινώσεις γιατι θέλετε να παρουσιαστητε ως ήρωας για μια μάχη που δεν δώσατε και το προέτρεψε επαναστάτης ενώ είστε συνεργάτης τους και όχι συνεργάτης των Οικονομολογων.
image description μελαθρον θεμιδος | Φεβρουαρίου 7, 2013 4:47 μ.μ. | Reply
υπερασπιστείτε το αντρο της απάτης;, τον ΟΕΕ ,παπαγαλάκια, παπαγαλάκια των απατεώνων του ΟΕΕ πότε θα σας βάλουνε μέσα!! σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα σας είχαν κλέισει μέσα και θα σας είχαν δημευσει τα εκατομμύρια που φάγατε απο τις τσέπες μας τόσα χρόνια.
Η δικαιοσύνη αργεί αλλά θα ερθει
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο