Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή ΠΟΜΙΔΑ προς Στουρνάρα για το νέο Φ.Α.Π.: Θα σας παραδώσουμε τα κλειδιά των ακινήτων μας

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΜΙΔΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΠ: ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ...

Τα κλειδιά των ακινήτων τους στο υπουργείο Οικονομικών σκοπεύουν να παραδώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αν δεν εισακουσθούν οι προτάσεις τους ούτως ώστε ο νέος ΦΑΠ να διαμορφωθεί σε επίπεδα που να μπορούν να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι.

Σε επιστολή προς τον υπουργό κ. Γ. Στουρνάρα η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι ο στόχος για έσοδα ύψους 3,2 δις. ευρώ ετησίως από το νέο ετήσιο φόρο ακίνησης περιουσίας είναι απόλυτα ανέφικτος, ότι το υπουργείο επιχειρεί να μονιμοποιήσει το «χαράτσι» που αποτελεί φορολογία δημευτικού χαρακτήρα και ότι αν επικρατήσουν αυτές οι απόψεις η χώρα κινδυνεύει με πλήρη δημοσιονομική αποτυχία.

«Καταστρέφετε, τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, όλους τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων αλλά και οικοπέδων, οι οποίοι κάλλιστα γνωρίζετε ότι αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στο νέο, γιʼ αυτούς, φόρο». Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Θέμα: Πρόσκληση σε άμεση διαβούλευση για το νέο φόρο των ακινήτων.


Αξιότιμε κε Υπουργέ
 
Η Ομοσπονδία μας που είναι το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των ιδιοκτητών ακινήτων αυτής της χώρας, σας έχει γνωστοποιήσει κατ΄επανάληψη τις προτάσεις της για το σχεδιαζόμενο νέο ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας.

Οι προτάσεις αυτές αποβλέπουν στο να είναι δίκαιη η κατανομή των φορολογικών βαρών έτσι ώστε καθένας να πληρώνει το φόρο που αναλογεί στη δική του περιουσία, και όχι κάποιοι να απαλλάσσονται και κάποιοι άλλοι να φορτώνονται, εκτός από τους δικούς τους, και τους φόρους που αντιστοιχούν στις περιουσίες των άλλων. Αποβλέπουν επίσης στο να αντιστοιχούν τα βάρη αυτά στην πραγματική τρέχουσα φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

Όχι μόνο αγνοήσατε τις προτάσεις μας, αλλά επιπλέον σήμερα εισηγείσθε μια νέα δημευτικού χαρακτήρα φορολογία η οποία θα αντικαταστήσει και μονιμοποιήσει εισπρακτικά το ΕΕΤΗΔΕ, με τον απόλυτα ανέφικτο στόχο των 3,2 δις ετησίως, αγνοώντας την σημαντική εισήγησή μας για μειωτικό συντελεστή 0,50 σε όποιο ακίνητο την τελευταία διετία έχει καταχωρηθεί ως κενό και χωρίς εισόδημα στο έντυπο Ε2. Έτσι καταστρέφετε όλους τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων αλλά και οικοπέδων, οι οποίοι κάλλιστα γνωρίζετε ότι αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στο νέο, γι’ αυτούς, φόρο!

Κύριε Υπουργέ, ξεχνάτε ότι ακίνητη περιουσία στη χώρα αυτή απέκτησαν όχι αυτοί που κέρδιζαν πολλά χρήματα, αλλά εκείνοι που δούλεψαν σκληρά και αποταμίευαν.  Ουδείς δικαιούται να περιφρονεί τους κόπους και τις θυσίες τους και να τους μεταβάλει σε ισόβιους φόρου υποτελείς, αυτούς και τα παιδιά τους, ακριβώς γι’ αυτή τους την επιλογή!  

Ζητούμε να μας καλέσετε σε άμεση και ουσιαστική διαβούλευση για το νέο φόρο, ο οποίος απειλεί τις περιουσίες μας με πλήρη απαξίωση, με εξαθλίωση τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και τη χώρα με πλήρη δημοσιονομική αποτυχία, αν βασιστεί στην αρπακτικότητα και την «ποινικοποίηση» της κατοχής ακίνητης περιουσίας.

Αν συνεχίσετε να μας αγνοείτε, κε Υπουργέ, δεν μας μένει παρά να έρθουμε στο Υπουργείο σας και να σας παραδώσουμε τα κλειδιά των ακινήτων μας..."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Θοδωρής | February 6, 2013 9:56 AM | Reply
Φωνή βοώντος εν τη ερήμο....
image description gkazan | February 6, 2013 10:06 AM | Reply
Βρε κουτά της ΠΟΜΙΔΑ (και λοιποί)... Αφού αυτό θέλουν, να τους παραδώσετε τα κλειδιά και κόποι γενεών να πάνε στο βρόντο... Αντί κλειδιών, στείλτε καμιά σφαίρα... Αλλά αυτή την φορά πιο γρήγορα, όχι σε φάκελο.
image description /// | February 6, 2013 10:13 AM | Reply
ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΧΗΡΕΣ ...ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ.....
ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΨΕ ...
ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ 2ΑΡΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 1000,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 2 ΕΤΗ...ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ
"ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ" ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΠΑ ΟΥΤΕ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
image description ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ | February 6, 2013 1:05 PM | Reply
Τους ψηφίσατε... Βγάλτε το σκασμό τώρα!
image description k.t. | February 6, 2013 2:59 PM | Reply
Σε ΟΛΕΣ τις περιουσιες - και εννοω σε ΟΛΕΣ - περαν της μεταβιβασης - φορος μπαινει στο εισοδημα που βγαζεις απο αυτες. Εδω εχουμε να κανουμε με ενα παραλογο! Αν εχω 100.000 στην τραπεζα πληρωνω για τους τοκουσ. Αν αυτα τα 100.000 ταχω σε ακινητο πληρωνω και επι του κεφαλαιου, ασχετα αν το ιδιοχρησιμοποιω το νοικιαζω ή ειναι κενο. Σας φαινεται λογικο???? Να ληφθει υποψη οτι οι περισσοτεροι ειναι μικροιδιοκτητες, και μαλιστα ριξτε μια ματια στις αντικειμενικες διαχρονικα..... Οι εργατικες και μικροαστικες περιοχες εχοθν δυσαναλογα ψηλες αντικειμενικες.
Επισης κυριοι της ΠΟΜΙΔΑ ριξτε κ μαι ματια στις λιστες των αντικειμενικων του 2007 αν θυμαμαι καλα. Γιατι ξαφνικα τα οικοπεδα αποκτησανε πολυ υψηλους συντελεστες σε σχεση με τα μεχρι τοτε δεδομενα σε συγκριση με τα κτιρια????? Γιατι ενα κτιριο αν διαχωριζες το οικοπεδο του, αν πριν ειχε 200.000 αντικειμενικη ( το οικοπεδο εννοω) εγινε ξαφνικα 600.000??? Δεν ειμαι συνωμοσιολογος αλλα τι σχεδια ειναι αυτα??? Οικοπεδα κ εντος κ εκτος υπαρχουν παρα πολλα. Και χωραφια Και οτιδηποτε συνδεεται με τη γη. Εκεινο που δεν μπορω να αντιληφθω ειναι τι θελουν. Να τα παρουν θελουν, αλλα τι να τα κανουν????????? Και ποιοι????/
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο