Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Fitch: Η Ελλάδα πέτυχε το δημοσιονομικό στόχο του 2012

Η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει το δημοσιονομικό στόχο του 2012 επισημαίνει σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Όπως αναφέρει, ο στόχος επιτεύχθηκε λόγω των μεγαλύτερων περικοπών στις κρατικές δαπάνες.
 
Ωστόσο παρατηρεί ότι για να μπει η χώρα σε διατηρήσιμη ανάπτυξη, θα χρειαστεί πιο βαθιές δομές και μεταρρυθμίσεις.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η ύφεση φέτος θα φθάσει στο 4% του ΑΕΠ, ενώ εκτιμά ότι το χρέος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας στο 179% του ΑΕΠ για να υποχωρήσει στο 124% το 2020.

Χαρακτηριστικά, ο οίκος αναφέρει ότι «η Ελλάδα, η οποία είχε το υψηλότερο έλλειμμα οποιασδήποτε χώρας της ευρωζώνης, έχει κάνει το μέγιστο δυνατόν για να ισοσκελίσει τα δημοσιονομικά της. Ωστόσο, έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, πριν αρχίσει να πέφτει το χρέος της και να συμμορφώνεται με τη δημοσιονομική πολιτική της ΕΕ» και σημειώνει ότι η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη.Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο