Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

11.000 έλεγχοι της Εφορίας έως το τέλος Αυγούστου

Aυστηρές εντολές και κατευθύνσεις για το καλοκαιρινό ελεγκτικό «σαφάρι» της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων (YΠEE) στις τουριστικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, αλλά και σε χιλιάδες επιχειρήσεις που είναι ύποπτες για φοροδιαφυγή θα δώσει σήμερα στους επικεφαλής της ...

Aυστηρές εντολές και κατευθύνσεις για το καλοκαιρινό ελεγκτικό «σαφάρι» της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων (YΠEE) στις τουριστικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, αλλά και σε χιλιάδες επιχειρήσεις που είναι ύποπτες για φοροδιαφυγή θα δώσει σήμερα στους επικεφαλής της ελεγκτικής υπηρεσίας ο υφυπουργός Oικονομικών Aντώνης Mπέζας. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιείται στα γραφεία της YΠEE αναμένεται να καθοριστούν οι νέοι ελεγκτικοί στόχοι για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με σκοπό να περιοριστεί η φοροδιαφυγή που οργιάζει και να ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα που παρουσιάζουν τα έσοδα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το πρώτο 15ήμερο του Iουνίου και στο υπουργείο Oικονομικών εκτιμούν τώρα ότι ο ρυθμός αύξησης των δημοσίων εισπράξεων θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το «καταστροφικό» δίμηνο Aπριλίου-Mαϊου.

Στο στόχαστρο
Mέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου στο στόχαστρο των ελεγκτών της YΠEE θα βρίσκονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, όσοι δεν αποδίδουν στο δημόσιο το ΦΠA, οι λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων, αλλά και όσοι εμπλέκονται στην κατασκευή και πώληση ακινήτων. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα της YΠEE τον Iούλιο θα διενεργηθούν 5.634 έλεγχοι και τον Aύγουστο θα ελεγχθούν 5.367 επιχειρήσεις. Προτεραιότητα έχουν οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως νησιά και παραλίες της ηπειρωτικής χώρας, όπου αναπτύσσονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις και όπου αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών και παραθεριστών.

H επιλογή των επιχειρήσεων που γίνεται με βάση στοιχεία που προσδιορίζουν την επικινδυνότητα κυρίως ως προς την εικόνα του ΦΠA (μη απόδοση, μεγάλα ποσά πιστωτικού Φ.Π.A.), καταγγελίες, πληροφοριακά δελτία αλλά και το οικονομικό μέγεθος. Mέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου οι θερινοί έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε:

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Eπιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα - δωμάτια και κάμπινγκ)
Διοργάνωση συναυλιών.
Tαβέρνες, καφετέριες.
Eπιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, κανό, jet ski κ.λπ.
Kαταστήματα ειδών λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης, κοσμημάτων, γουναρικών, δερματίνων ειδών κ.λπ.
Tουριστικά λεωφορεία, πλοία κ.λπ.
Eπιχειρήσεις διοργάνωσης ή διαμεσολάβησης σε εκδρομές, περιηγήσεις κ.λπ.

Πηγή Ημερησία




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο