Συνεδρίαση της επιτροπής για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος

Οικονομικές Ειδήσεις

5 Φεβρουάριος 2013
Taxheaven.gr

Υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη συνεδριάζει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών η επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
 
Η 14μελής επιτροπή θα διαβουλευθεί με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με στόχο τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ώστε να επιτευχθεί η απλοποίηση, ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματικότητά του προς όφελος των φορολογουμένων.
 
Σημειώνεται πως η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) με επιστολή της προς τον υφυπουργό Οικονομικών ζήτησε προ ημερών από το υπουργείο να επανεξετάσει τη σύνθεση της επιτροπής και να προβεί στη συμπλήρωση της με τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου.
 
Η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει σήμερα ζητήματα σχετικά με την απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τη σύνταξη Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και τη θέσπιση πρόσθετων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν προτάσεις που έχουν καταθέσει εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ και της ΕΕ  στα πλαίσια της τεχνικής βοήθειας που προσφέρεται στη χώρα.

Πηγή Τα Νέα