Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Με πρωτογενές πλεόνασμα έκλεισε το 2012

Δελτίο Γενικής Κυβέρνησης Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνεται το εξής:

 «Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση επέτυχε τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2012.

Τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο (δηλαδή αυτό χωρίς τις δαπάνες για τόκους) της Γενικής Κυβέρνησης, σε μη ενοποιημένη βάση, εμφανίζουν ένα πλεόνασμα της τάξεως των 434 εκατ. ευρώ το δωδεκάμηνο του 2012, έναντι ελλείμματος 3,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2012, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης μειώνονται και διαμορφώθηκαν στα 8.773,6 εκατ. ευρώ (μαζί με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων), από 9.467,2 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο του 2012 (δηλαδή οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έχουν μειωθεί το μήνα Δεκέμβριο κατά 700 εκατ. ευρώ, πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η αποπληρωμή τους από τις χρηματοδοτικές ροές του Προγράμματος).

Επίσης, το ποσοστό των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που καταχωρεί στοιχεία στο μητρώο δεσμεύσεων, το οποίο και αποτελεί εργαλείο ώστε να μην αναλαμβάνονται υποχρεώσεις πέραν των διαθέσιμων πιστώσεων, ανήλθε στο 85%, προσεγγίζοντας το διαθρωτικό στόχο του Προγράμματος που είναι για 90% (το Δεκέμβριο του 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 59%).

Αυτές οι θετικές εξελίξεις στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού καταδεικνύουν ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας αποδίδει καρπούς, διαμορφώνοντας τις απαραίτητες συνθήκες για τη σταθεροποίηση και τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Stav | Φεβρουαρίου 5, 2013 8:00 π.μ. | Reply
Ναι, όταν δεν πληρώνεις τίποτα εκτός από τους υπαλλήλους σου, λογικό δεν είναι να έχεις πλεόνασμα;

Τους προμηθευτές σου που έχεις εξαναγκάσει να σου δώσουν απεριόριστη και επ'αόριστον πίστωση ενώ απαιτείς τους αναλογούντες από τις παραπάνω προμηθειες φόρους άμεσα, τους ρωτάς αν αντέχουν;
image description AFRODITE70 | Φεβρουαρίου 5, 2013 11:24 π.μ. | Reply
ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ 1/2 ΧΑΠΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2 ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ" ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ . ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ Η' 90 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΘΑΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.
image description κριτων | Φεβρουαρίου 5, 2013 11:20 π.μ. | Reply
Οι προμηθευτές να μάθουν να πουλάνε τοις μετρητοίς προς το δημόσιο.
image description Φούλας | Φεβρουαρίου 5, 2013 8:37 π.μ. | Reply
Νιώθω ήδη πάμπλουτος και μόνο που το διάβασα
image description doctor | Φεβρουαρίου 5, 2013 9:00 π.μ. | Reply
Ρε κόφτε το δούλεμα στο ΥΟ. Τι νομίζετε, ότι είμαστε ιθαγενείς
image description 27 ΑΝΕΡΓΙΑ | Φεβρουαρίου 5, 2013 1:13 μ.μ. | Reply
ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 10 ΣΤΟ 27 ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ!!!!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ...........ΠΌΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ??????????????????...ΑΛΗΤΕΣ
image description ego | Φεβρουαρίου 5, 2013 1:05 μ.μ. | Reply
πρωτογενές πλεόνασμα.. φτιάχνω και εγώ έτσι.. πώς..? Δεν πληρώνω κανέναν. Και μειώνω το κοινωνικό μου κράτος..

Πολλούς πανηγυρισμούς βλέπω.. ενώ στην ουσία δεν έχει γίνει καμία πρόοδος όσο αφορά την ανάπτυξη που αυτή θα φέρει το σωστό πρωτογενές πλεόνασμα.. και όχι τα κουρέμετα..

image description Καθηγητής Μυστήριος | Φεβρουαρίου 5, 2013 2:37 μ.μ. | Reply
Στην υποσημείωση του δημοσιευθέντος ισολογισμού για το πρωτογενές αποτέλεσμα, αναφέρεται ότι είναι σε «μη ενοποιημένη βάση μετά από την διόρθωση των ταμειακών στοιχείων. Σε ενοποιημένη βάση, μετά την απαλοιφή των ενδοκυβερνητικών τόκων, εκτιμάται ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο κατά 583 εκ.
Το δούλεμα πάει σύννεφο...
image description συγχαρητηρια | Φεβρουαρίου 5, 2013 6:15 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ,ΜΠΡΑΒΟ.......ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ????ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ...ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ 98 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ????ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΣΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ 500-600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ...ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΠΕΡΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ...ΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ....ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ...
image description spanton | Φεβρουαρίου 6, 2013 9:30 π.μ. | Reply
Δηλαδή αν είχαν εισπράξει και τα 13,5 δις των καθυστερούμενων φόρων του 2012 που θα ήταν το πλεόνασμα;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο