Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην «τσιμπίδα» του Σ.Δ.Ο.Ε. 698 γιατροί και 312 πανεπιστημιακοί

Το Σώμα Δίωξης  Οικονομικού  Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων  για αδήλωτα  εισοδήματα, διενήργησε  έλεγχο σε 1.267 δικαιούχα πρόσωπα, τα οποία ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών  (ΕΛΚΕ) του  Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον έλεγχο προέκυψε  ότι σε 312 περιπτώσεις  δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 2.586.452 € και οι υπόχρεοι κλήθηκαν σε υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής  δήλωσης.
Επίσης, έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά  προγράμματα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.283.290 €. Οι υπόχρεοι θα κληθούν σε υποβολή  συμπληρωματικής δήλωσης.
Πρόστιμα ύψους  3.000.000 € επεβλήθησαν  από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε  502 διακινητές πετρελαίου  θέρμανσης. Πρόκειται για  πρόστιμα  που επιβλήθηκαν για μη καταχώριση  φορολογικών στοιχείων   στο σύστημα  ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨.
Σε  αποθήκη στην Θεσσαλονίκη, το Σ.Δ.Ο.Ε.  Κεντρικής  Μακεδονίας κατέσχεσε  2.919  απομιμητικά προϊόντα (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων ΝΙΚΕ, PRADA, LOUIS VUITTON , GUCCI, ARMANI κλπ. Συνελήφθη ο  αλλοδαπός ιδιοκτήτης  και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα  Θεσσαλονίκης.   Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας  παράνομων μικροπωλητών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description maimou | Φεβρουαρίου 5, 2013 9:03 π.μ. | Reply
Φτου γαμώτο και ήθελα ένα ARMANI κοστουμάκι τώρα που αρχίζουν οι δηλώσεις....
image description compexpert | Φεβρουαρίου 5, 2013 12:42 μ.μ. | Reply
...έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε -ερευνητικά προγράμματα- Επρεπε να πιάσουμε πάτο για να γίνει έλεγχος; Και κείνα τα ταξιδάκια για "συνέδρια" στη Κούβα, στο Μπαλί και άλλα εξωτικά μέρη, θα ελεγχθούν ποτέ;
image description Και λοιπον | Φεβρουαρίου 5, 2013 1:17 μ.μ. | Reply
Τα βρήκαν, θα τα εισπράξουν; Το ΣΔΟΕ μόνον καταλογίζει. Θα ακούσουμε ποτέ τι έγινε από τους καταλογισμούς; Και για να τα λέμε όλα... οι εταιρείες που τα έδωσαν στους γιατρούς τα είχαν δηλωμένα ή ήταν από τα κεφάλαια προς επανεπένδυση" άρα και αφορολόγητα; Δεν θα έπρεπε και αυτές να πληρώσουν κάτι τις εφόσον Δεν φταίει μόνον ο σκοτωμένος, αλλά και ο δολοφόνος.... Που είναι η αρχή για καταχρηστικές πρακτικές; Γιατί η εταιρεία να μην προσπαθήσει να το ξανακάνει εφόσον το ρίσκο το έχει μόνον ο παραλήπτης;
image description miltos | Φεβρουαρίου 5, 2013 5:02 μ.μ. | Reply
.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο