Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ για την παράνομη απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων

Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ για την παράνομη απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων

Με πρόστιμο από 3.000 ευρώ - 5.000 ευρώ θα τιμωρείται ο εργοδότης που εντοπίζεται να απασχολεί παράνομα επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ άνεργο ενώ κυρώσεις (στέρηση του δικαιώματος επιδότησης ανεργίας για 2 χρόνια και καταβολή 1 επιδόματος) θα αντιμετωπίζει και ο άνεργος. Η ρύθμιση που αποκαλύπτει η «Η.τ.Σ» προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ, το οποίο πρόκειται να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Η πλήρης ρύθμιση προβλέπει ότι «αν κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ διαπιστώνεται, ύστερα από αμελλητί διαβίβαση του δελτίου ελέγχου τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ προς διασταύρωση, ότι κάποιος απασχολείται με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης σε εργοδότη χωρίς ο τελευταίος να τον έχει δηλώσει νομίμως στις αρμόδιες αρχές, επιβάλλονται πλέον των προβλεπόμενων στο άρθρο 25 του ν. 3996/2011 και πάντως σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 24 του ίδιου νόμου οι κάτωθι διοικητικές κυρώσεις:

Στον εργοδότη πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο ή πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο όταν έχει προηγηθεί εικονική καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τον ίδιο εργοδότη.

Στο παρανόμως απασχολούμενο - επιδοτούμενο άνεργο, πρόστιμο ύψους 1 μηνιαίου βασικού επιδόματος ανεργίας και αποστέρηση του δικαιώματος λήψης επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα 2 ετών από την έκδοσης της απόφασης διακοπής της επιδότησης.

Μειώσεις επιδοτήσεων

Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για την παράνομη απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων αποφασίστηκαν να θεσμοθετηθούν καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι άνεργοι που λαμβάνουν το («κουρεμένο») επίδομα του ΟΑΕΔ το συμπληρώνουν απασχολούμενοι ακόμη και στον ίδιο εργοδότη. Ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2013 προβλέπει, πάντως, μείωση κατά 309 εκατ. ευρώ (στο 1,124 δισ. ευρώ από 1,433 δισ. ευρώ) του κονδυλίου για τις επιδοτήσεις ανεργίας λόγω αυστηροποίησης των όρων επιδότησης και παρά τη συνεχιζόμενη, ως συνέπεια της ύφεσης, αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων.
 
Πηγή: Ημερησίσ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description bull | Φεβρουαρίου 4, 2013 9:42 π.μ. | Reply
ανεβαστε τους μισθους ζωα και μετα κυνηγηστε τους εργαζομενους
image description sotosgrath | Φεβρουαρίου 4, 2013 10:47 π.μ. | Reply
na paei na zisei aftos me 360 euro sto diaolo pia!!!!!!!!
image description kostis | Φεβρουαρίου 4, 2013 10:24 π.μ. | Reply
Ρε άθλιοι δημιουργείστε θέσεις εργασίας να πέσει η ανεργία ώστε να εκλείψει αυτό το φαινόμενο σε μεγάλο βαθμό.Αλλά μάλλον ονειρεύομαι.
image description ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ..ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ | Φεβρουαρίου 4, 2013 10:25 π.μ. | Reply
ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ 360 ΕΥΡΩ???ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 5000?????ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ????ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΠΩΣ???ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ
image description VASSILIS 27 | Φεβρουαρίου 4, 2013 9:12 μ.μ. | Reply
Το πρόβλημα είναι γνωστό από πολύ παλιά.Όταν ο μοναδικός εργαζόμενος σε μιά
μικρή επιχείριση έχει τη δυνατότητα να εκβιάσει αποζημίωση φεύγοντας,ο μαγαζάτορας θα κάνει το σταυρό του που γλύτωσε έτσι φτηνά με μιά υπογραφή.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο