Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Νέες ρυθμίσεις για τα χρέη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και ράβδος για τους κακοπληρωτές

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ

Νέου τύπου ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά με σφιχτούς όρους για τους κατά σύστημα κακοπληρωτές εξετάζουν από κοινού το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα, με κύριο ζητούμενο να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή των τακτικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
Η νέα ρύθμιση, εφόσον βρεθεί κοινή συνισταμένη, δεν θα περιλαμβάνει όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, χαριστικούς όρους που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν, καθώς η τρόικα απέρριψε με σχετικό έγγραφο της τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί από το ΙΚΑ και άλλους φορείς και έφταναν μέχρι και σε αναστολή πληρωμών για έξι μήνες και στη συνέχεια την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών με κλιμακούμενο ποσοστό (1%, 2%, 3%) κάθε μήνα.
 
Η πιο ελπιδοφόρα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι προέβλεπε την εξόφληση των παλιών χρεών μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις και με ποσό πληρωμής που ανάλογα με το ύψος της οφειλής θα ξεκινούσε από τα 100 ευρώ το μήνα, ενώ για όσους δεν ανταποκρίνονταν και δεν πλήρωναν τις δόσεις προτεινόταν το άμεσο κλείσιμο της επιχείρησης.
 
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέρριψαν και τις δυο προτάσεις αλλά δηλώνουν πρόθυμοι για μια νέα συζήτηση με σκοπό να βρεθεί ένας νέος τρόπος ανάκτησης των παλιών χρεών. Για το σκοπό αυτό έχουν ζητήσει να γίνει ειδική σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για να καταλήξουν με το υπουργείο σε μια κοινή πρόταση.
 
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ σε δυο και μόνο Ταμεία, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ ενώ τα μηνύματα από τις εισπράξεις του Ιανουαρίου είναι ανησυχητικά. Το ΙΚΑ εισέπραξε μέσω των τραπεζών περί τα 750 εκατ. ευρώ και εκτιμά ότι με τις εισπράξεις των υποκαταστημάτων του θα φτάσει στα 900 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι είχε 1,065 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description κική | Φεβρουαρίου 4, 2013 9:13 π.μ. | Reply
Ένοια σας και σε κανένα χρόνο από σήμερα δεν θα χρειαστεί να μπείτε στον κόπο να τους κλείσετε.Θα κλείσουν όλοι από μόνοι τους.
image description Γραφικός | Φεβρουαρίου 4, 2013 11:30 π.μ. | Reply
τι έχουν τα έρμα και ψοφάν;
image description broster | Φεβρουαρίου 4, 2013 1:34 μ.μ. | Reply
Το άμεσο κλέισιμο της επιχείρησης !!!!!! Ας το κάνανε αύτο .... Κάποιος θα πήγαινε στα Δικαστήρια και τότε πάει η υποχρεωτική Κρατική Ασφάλιση ως προύποθεση για έναρξη επαγγέλματος ..... Η πιο σωστή λύση είναι πολλές και μικρές δόσεις χωρίς να επηρρεάζονται από τις τρέχουσες εισφορές , δυστυχώς δείχνει και αυτό ότι δεν θέλουν να εισπράξουν αλλά να μας αποτελειώσουν όλους ...
image description ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ | Φεβρουαρίου 4, 2013 10:11 μ.μ. | Reply
Εδώ ακόμη και τις τρέχουσες εισφορές δεν μπορούμε να πληρώνουμε πόσο μάλλον και τις προηγούμενες οφειλές.
Θα έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα και haircat ακόμη και στις εισφορές όπως έχει γίνει με τους μισθούς με τις συντάξεις ακόμη και με τις αμοιβές μας όταν η εσωτερική οικονομία συρικνώνετε κάθε μέρα κάθε ώρα είναι ευκόλος ενοούμενο πως ολοένα και περισότεροι δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Ο ΟΑΕΕ το ΄μόνο που κάνει είναι να ζητάει αυξήσεις κάθε λίγο να σε αφήνει ανασφάλιστο αν χρωστάς όχι ότι αν σε είχε ασφαλισμένο θα είχες ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά λέμε τώρα, και παρ΄όλα αυτά για υπηρεσίες τις οποίες δεν στις παρέχει του χρωστάς.
Αυτό μου θύμισε ένα ανέκδοτο με τους πελάτες του ξενοδοχείου και το ρεσεψιονιστ που είχε πει Λαζόπουλος.
".................στο δωμάτιο ήταν ας την π@@@@@ς "
έτσι και εδώ με τον ΟΑΕΕ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο