Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα ηλεκτρονικών επιθέσεων στις τράπεζες

Αυξάνεται ραγδαία το ηλεκτρονικό έγκλημα κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, λέει η Deloitte. Μελέτη που ολοκλήρωσε η εταιρεία συμβούλων, ....

Αυξάνεται ραγδαία το ηλεκτρονικό έγκλημα κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, λέει η Deloitte. Μελέτη που ολοκλήρωσε η εταιρεία συμβούλων, αναφέρει ότι το 2006 πάνω από τα 3/4 των συμμετεχόντων στην έρευνα επιβεβαίωσαν ένα τουλάχιστον κρούσμα «εξωτερικής» επίθεσης στα συστήματα ασφάλειας τους, ποσοστό τριπλάσιο απ ό,τι το 2005. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι αυξήθηκαν ουσιαστικά τα κρούσματα εσωτερικών «επιθέσεων», αφού περίπου το 49% των ερωτηθέντων ανέφερε ένα τουλάχιστον κρούσμα στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, από 25% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2005.


Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από την έρευνα με τίτλο «Global Security Survey 2006» που πραγματοποίησε το τμήμα της Deloitte του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πρόκειται για την 4η κατά σειρά σε ετήσια βάση παγκόσμια έρευνα ασφαλείας στην οποία συμμετείχαν ανώτατα στελέχη ασφαλείας από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδος, και η οποία αποτελεί συγκριτικό μέτρο αναφοράς σε παγκόσμια κλίμακα (global benchmark) για την κατάσταση της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων και της προστασίας προσωπικών δεδομένων στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο