Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έναρξη λειτουργίας κοινωνικού παντοπωλείου εμπόρων

H ΕΣΕΕ, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανακούφιση των εμπόρων που λόγω κρίσης, έχουν δει τις δουλειές τους να μηδενίζονται, τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και τις οικογένειές τους να μένουν χωρίς τα βασικά αγαθά, έχει δημιουργήσει, με την συνεργασία και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το «κοινωνικό παντοπωλείο» των εμπόρων.

Η προσπάθεια αυτή ήρθε να καλύψει τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης πολλών εμπόρων, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα βασικά είδη διατροφής αλλά και βασικές παροχές υγείας και έχουν ανάγκη έμπρακτης αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης.

Το κοινωνικό παντοπωλείο έχει την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης, Κοινωνικό Κατάστημα Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & ΕΣΕΕ» και λειτουργεί στην Καλλιθέα, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο. Σημειώνεται ότι πολλές επιχειρήσεις συνδράμουν αυτή την σημαντική προσπάθεια, προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η ΕΣΕΕ ζήτησε από τους Εμπορικούς Συλλόγους της Αττικής να συμβάλλουν ενεργά, ώστε το παντοπωλείο να δώσει ανακούφιση στις οικογένειες των ανέργων εμπόρων. Ζήτησε δε επιμονή στην ενημέρωση, ώστε να εντοπισθούν αυτοί που χρειάζονται βοήθεια και δεν την αποζητούν για λόγους προσωπικής και οικογενειακής αξιοπρέπειας. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι εύκολο να συγκεντρωθούν και η ΕΣΕΕ μπορεί να βοηθήσει τους δικαιούχους ενεργά στην συλλογή τους. Επίσης, τους φακέλους και τις αιτήσεις χειρίζεται ομάδα ανεξάρτητων εντολοδόχων, οι οποίοι δεσμεύονται από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων και κατά συνέπεια τα περιγραφόμενα στους φακέλους στοιχεία δεν πρόκειται ποτέ να δημοσιοποιηθούν και από κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι χρήση των υπηρεσιών του παντοπωλείου μπορούν να κάνουν έμποροι που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους λόγω της κρίσης ή βρίσκονται σε αδράνεια ή είναι πτωχευμένοι ή υπό πτώχευση. Περαιτέρω, θα πρέπει να στερούνται και των παροχών υγείας.

Οι δικαιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν πρέπει να έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από 5.000 ευρώ για ένα άτομο και μέχρι 14.000 ευρώ για επτά. Σε περίπτωση πολυμελούς οικογένειας πέραν των επτά ατόμων το ποσό των 14.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε ακόμη άτομο στην οικογένεια.

Τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την υπαγωγή των δικαιούχων είναι λίγα και εύκολο να συγκεντρωθούν και είναι τα παρακάτω:

Αίτηση του ενδιαφερομένου.
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Πρόσφατο Εκκαθαριστικό της Εφορίας ή βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ, ότι ο δικαιούχος δεν έχει η υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση.
Βεβαίωση διακοπής ή αδράνειας ή εκκαθάρισης ή πτώχευσης από Δ.Ο.Υ ή από αρμόδια αρχή.
Απάντηση από ΟΑΕΕ ότι δεν δικαιούται παροχές υγείας.
Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει αναλάβει μισθωτή εργασία, δεν αυτοαπασχολείται, δεν λαμβάνει σύνταξη από άλλο φορέα.
Για άτομα με προβλήματα υγείας γνωμάτευση ή πιστοποιητικό από Δημόσιο Νοσοκομείο.
Η ΕΣΕΕ παρακαλεί για την ενεργοποίηση όλων και κυρίως ζητά την ανεκτίμητη βοήθεια όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε η ευγενής αυτή συλλογική προσπάθεια της Αποστολής της Αρχιεπισκοπής και της ΕΣΕΕ να είναι αποτελεσματική και να δώσουμε έτσι όλοι μαζί ένα χέρι βοήθειας στους συναδέλφους μας εμπόρους, που λόγω της κρίσης έχουν χάσει τις δουλειές τους, αλλά και τα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά ερείσματά τους.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Panos | Φεβρουαρίου 1, 2013 9:02 π.μ. | Reply
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι ακόμη στην Ελλάδα και δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς που ούτε νερό στους αγγέλους τους δεν δίνουν....
image description ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ | Φεβρουαρίου 1, 2013 10:27 π.μ. | Reply
Βλεπω τον Κορκιδη των φτωχων... εμπορων, τον Βουλγαρακη των offshore,
τον Jeffrey, τον Γεωργιαδη, τον Αλαφουζο και τους λοιπους αναξιοπαθουντες .... φτωχους συγγενεις, να προσπαθουν να μαζεψουν τα προβλεπομενα πιστοποιητικα για να εχουν πιθανοτητα προσβασης στο κοινωνικο παντοπωλειο των εμπορων - λαμογιων.........
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο