Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών

Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να υπάρξει σύγκλιση με τις αγοραίες τιμές τους, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, συγκροτείται επιτροπή που θα υποβάλει τις προτάσεις της έως τις 28 Φεβρουαρίου καθως θα πρέπει να σημειωθεί οτι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα χαμηλότερα επίπεδα που βρίσκονται οι εμπορικές τιμές τους, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα και οι φόροι που καταβάλλονται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Σημειώνεται ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα αποτελέσουν τη βάση επι της οποίας θα υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εφαρμοσθεί απο το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μέτρο το οποίο προβλέπεται επίσης στο μνημόνιο. Οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα επεκταθουν σε όλη τη χώρα αφού με το νέο φόρο θα επιβαρύνονται πλέον και τα αγροτεμάχια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DOK | Ιανουαρίου 31, 2013 11:09 π.μ. | Reply
dok
image description POLY | Ιανουαρίου 31, 2013 11:30 π.μ. | Reply
ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ?
image description Μ | Ιανουαρίου 31, 2013 1:40 μ.μ. | Reply
ΟΥΑΟΥ!!! ΜΠΡΑΒΟ !!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ????
image description κ | Ιανουαρίου 31, 2013 1:16 μ.μ. | Reply
Ποιος θέλει σήμερα να έχει ακίνητα?
Άμα μένεις μέσα θα πληρώνεις,άμα τα νοικιάσεις θα σε φεσώσουν και θα πληρώνεις από πάνω,αν θέλεις να τα πουλήσεις δεν θα μπορείς,αν τα δώσεις στα παιδιά σου δεν θα μπορούν να τα συντηρήσουν με τους μισθούς που θα παίρνουν,τώρα σας έπιασε ο πόνος?
image description Γιώργος1987 | Ιανουαρίου 31, 2013 4:59 μ.μ. | Reply
Κανένας δεν θέλει φίλε αλλά κάπου πρέπει να μείνουμε δεν θα μείνουμε και στον δρόμο.
image description CHRIS KAP | Ιανουαρίου 31, 2013 4:34 μ.μ. | Reply
Θα μειώσουν τις αντικειμενικές αξίες για να μην μπορούμε να κάνουμε προσφυγές για τις διαφορές εμπορικών – αντικειμενικών και θα αυξήσουν τους φόρους. Τα έχουν μελετήσει
image description ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ | Ιανουαρίου 31, 2013 4:28 μ.μ. | Reply
Θα μειωσουν σε ελάχιστες περιπτώσεις τους συντελεστές εμπορικότητας ενώ θα αυξήσουν τις τιμές σχεδόν σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι η ευκολη λεία των φορολογικών μέτρων που δυστυχώς οδηγεί σε μία ιδιότυπη δήμευση περιουσίας.
Δυστυχώς μέχρι σημερα οταν καιγόταν το "σπίτι" του γειτονα δεν ενδιαφερόταν κανένας τώρα που καίγονται τα δικά μας ειναι αργά.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο