Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ακριβαίνει κι άλλο το ευρώ

Επιθετική στροφή της ΕΚΤ σε ταχύτερες και ενδεχομένως και μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες «βλέπουν» οι αγορές μετά τα τελευταία μηνύματα που εκπέμπει η ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας...

Επιθετική στροφή της ΕΚΤ σε ταχύτερες και ενδεχομένως και μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες «βλέπουν» οι αγορές μετά τα τελευταία μηνύματα που εκπέμπει η ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας.

Από τους πλέον ηχηρούς οιωνούς ήταν αυτός που έστειλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκος Γκαργκάνας, δηλώνοντας ευθέως ότι «δεν αποκλείει αύξηση επιτοκίων μεγαλύτερη του 0,25%, ούτε και επιτάχυνση του ρυθμού» ανόδου του κόστους του χρήματος στην ευρωζώνη.


Μήνυμα «διαρκούς συναγερμού» για την ανάσχεση των πληθωριστικών πιέσεων έστειλε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, ενώ οι αναλυτές δίνουν πλέον πιθανότητες 50% για νέα αύξηση των επιτοκίων στις αρχές Αυγούστου.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο