Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Χατζησωκράτης: Το αφορολόγητο για τον νέο φόρο ακινήτων δεν θα αρχίζει από μηδενική βάση

Χατζησωκράτης: Το αφορολόγητο για τον νέο φόρο ακινήτων δεν θα αρχίζει από μηδενική βάση

Το αφορολόγητο όριο για το νέο φόρο ακίνητων, δεν θα αρχίζει από μηδενική βάση υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος Τομέα Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης που μετέχει στην αρμοδία επιτροπή.

Προσθεσε ότι το πιο πιθανό είναι το αφορολόγητο όριο να αρχίζει είτε από τις 50 χιλιάδες είτε από τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Σημείωσε ακόμη ότι προβλέπεται να διευρυνθεί η βάση, δηλαδή ο αριθμός των φυσικών προσώπων που θα πληρώνουν.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησωκράτη θα υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για την φορολόγηση οικοπέδων εντός η εκτός σχεδίου.

Ανέφερε ακόμη ότι έχουν μειωθεί οι συντελεστές και αρχίζουν από το 0,1% έως 2% για τα μεγάλα ποσά.

Το θέμα του φόρου στα αγροτεμάχια θα συζητηθεί το 2014 για να εξεταστούν τα δεδομένα και να μη γίνουν αδικίες δήλωσε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο κ. Τσαυτάρης υπενθύμισε τη θέση του ότι δεν μπορεί καταρχήν να στηριχθεί η φορολόγηση των αγροτεμαχίων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο