Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι προτάσεις που προκρίνονται για τον νέο φόρο ακινήτων

Οι προτάσεις που προκρίνονται για τον νέο φόρο ακινήτων.

Το γνωστό κόλπο των διαρροών εφαρμόζει η κυβέρνηση και στο επερχόμενο φόρο ακινήτων .

Σύμφωνα λοιπών με δημοσίευμα της Hμερησίας:
 
.....
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε ένα οριστικό σχέδιο σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί ο φόρος, οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το πρωί της Δευτέρας, δείχνουν προς τα που θα κινηθεί το οικονομικό επιτελείο.

Οπως όλα δείχνουν, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα εφαρμοστεί με τρεις διαφορετικές κλίμακες, με χαμηλό αφορολόγητο όριο και θα πληρωθεί πιθανότατα σε 5 μηνιαίες δόσεις, το αργότερο από το Σεπτέμβριο και έπειτα.

Στη χθεσινή σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρης με τους εκπροσώπους της Ν.Δ. (Α. Βεσυρόπουλου), του ΠΑΣΟΚ (Α. Μακρυπίδη) και της ΔΗΜΑΡ ( Δ. Χατζησωκράτη και Γ. Ιωαννίδη) εξετάσθηκαν όλα τα εναλλακτικά σενάρια εφαρμογής του νέου φόρου με στόχο έσοδα 2 δισ. ευρώ φέτος και 3 δισ ευρώ το 2014. Τα σενάρια που εξετάζονται για τις κλίμακες είναι: Μία κλίμακα για τα εντός σχεδίου οικόπεδα και φυσικά για τα κτίρια, μία για τα ακίνητα των νομικών προσώπων και μία για τα αγροτεμάχια.

Για τα κτίσματα οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί ως προς το αφορολόγητο είναι 50.000 ευρώ ή 100.000 ευρώ ενώ σίγουρα πιο χαμηλό θα είναι για τα αγροτεμάχια.

Σοκ για εκατομμύρια ιδιοκτήτες προκαλεί η πρόταση για επιβολή του φόρου από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να προκρίνουν την εξαίρεση των μικροϊδιοκτητών σε βάρος όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι εισηγήσεις που έχουν υποβάλλει αφορούν στην καθιέρωση 8-10 συντελεστών οι οποίοι θα μπορούν να ξεκινούν από 0,05% αν το αφορολόγητο είναι 50.000 ευρώ ή 0,1% αν το αφορολόγητο είναι 100.000 ευρώ και να φτάνουν αναλόγως το 1,5 ή 2% για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 3,5 εκατ. ευρώ.

Για τα αγροτεμάχια ο φόρος θα υπολογίζεται με ξεχωριστή κλίμακα που θα περιλαμβάνει ένα χαμηλό αφορολόγητο όριο και συντελεστές φόρου παρόμοιους ή ίδιους με αυτούς που θα ισχύουν για τα αστικά ακίνητα. Για τον υπολογισμό του φόρου θα λαμβάνονται υπόψη οι τιμές αφετηρίας ανά τ.μ. γης. Για τα ακίνητα νομικών προσώπων συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί ενιαία κλίμακα χωρίς αφορολόγητο όριο, με 4 συντελεστές (0,1%, 0,2%, 0,3% και 0,6%) για όλα τα ακίνητα που εκμεταλλεύονται τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ ειδικά για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων (κτίσματα ξενοδοχείων, γήπεδα κ.λπ.) να εφαρμόζονται μόνο οι χαμηλοί συντελεστές 0,1%-0,3%.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Tsantilas | January 29, 2013 12:40 PM | Reply
Καλά δεν τους φτάνει που θέλουν να ξεπουλήσουν τη Δημόσια περιουσία θέλουν και την αναγκαστική συμβολή των ιδιωτών;;; Δε ντρέπονται και κυκλοφορούν ελεύθεροι ;;;
image description dante | January 30, 2013 12:35 AM | Reply
συγνώμη ρε παιδιά γιατί ένα ξενοδοχείο-ατομική επιχείρηση να πληρώνει ΦΑΠ π.χ. 12.000 € ενώ θα πλήρωνε 1.500 € αν ήταν Ανώνυμη Εταιρία??? γιατί κυριολεκτικά για τέτοιες διαφορές μιλάμε. Τι θέλουν όλα τα μικρά ξενοδοχεία να κλείσουν ή να γίνουν ΑΕ? άχυρα έχει το κεφάλι τους μέσα?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο