Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Τρείς (τουλάχιστον) λόγοι, για παράταση στις δηλώσεις των εμβασμάτων εξωτερικού!

Τρείς (τουλάχιστον) λόγοι, για παράταση στις δηλώσεις των εμβασμάτων εξωτερικού!


Του Δημήτρη Τσαγκάρη
Οικονομολόγου ΜΑ-Φοροτέχνη
Διευθύνοντος Συμβούλου της FAO Economics AE


Αρχές Δεκεμβρίου, πολλοί συμπολίτες μας (φυσικά πρόσωπα) έλαβαν ένα σημείωμα του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο καλούνται για εξηγήσεις σχετικά με εμβάσματα τους προς το εξωτερικό, για την περίοδο 2009-2011, εντός 20ημερου από την παραλαβή του εγγράφου (αντιπαρέρχομαι το «αστείο» της υπόθεσης, ότι συνέπιπτε η προθεσμία με τα Χριστούγεννα!).
Αργότερα, ετέθη μια προθεσμία (από πού?)  για την 31η Ιανουαρίου 2013!
Το κείμενο είναι κοινό (ROBOLETTERS) για όλους τους παραλήπτες, αφού το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα τους. (Θυμίζω ότι στις ΗΠΑ οι τράπεζες υποχρεώθηκαν σε εξαντλητικά πρόστιμα για τέτοιες πρακτικές-robosigning)
Είναι επομένως γενικό και  αόριστο,  αφού ρωτά τον παραλήπτη για το ύψος και το πλήθος των εμβασμάτων, χωρίς να εγκαλεί/ρωτά  τον καθένα προσωπικά για το ύψος και το είδος του εμβάσματος, ειδικά και συγκεκριμένα (ποσά, ημερομηνίες κλπ)
-Με δεδομένο λοιπόν ότι τα φυσικά πρόσωπα δεν καλύπτονται από διαρκές και οργανωμένο  λογιστήριο,
-Με δεδομένο ότι με βάση τους ισχύοντες  Νόμους και την πρακτική της, υπό έρευνα, περιόδου (2009-2011) το βάρος των αποδείξεων είχε η Φορολογούσα Αρχή και όχι ο ερωτώμενος φορολογούμενος,
-Σε συνδυασμό με το πρωτόγνωρο της διαδικασίας (οι οδηγίες θα! αποσταλούν στις ΔΟΥ ) και για τις ΔΟΥ και για τις Τράπεζες,
Θεωρώ βέβαιο ότι θα δοθεί τουλάχιστον χρόνος 3 μηνών
Για να μπορέσουν οι φορολογούμενοι και οι συνεργάτες τους λογιστές και νομικοί, να ανταποκριθούν στην ελεγκτική/λογιστική και νομική  γραφειοκρατία, που αναδρομικά τους υποβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο (να γνωστοποιήσουν/επανακαθορίσουν- με αποδείξεις και ντοκουμέντα- την συνολική φοροδοτική τους εικόνα, επειδή το ίδιο, δεν έχει -με ευθύνη του- την πλήρη εικόνα του καθενός μας).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο