Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα που αφορά την Δ.Ο.Υ. Άνδρου

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Αναφορικά με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα, με τον παραπλανητικό τίτλο «Καλύπτουν σκάνδαλο υπεξαίρεσης» το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και προς αποκατάσταση της αλήθειας, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

1) Ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης αμέσως μετά την αναγγελία του γεγονότος (14/12/12) έδωσε σαφείς εντολές και κατεύθυνε διεξοδικά την εποπτεύουσα την ΔΟΥ Άνδρου Οικονομική Επιθεωρήτρια. Βρισκόταν δε σε άμεση επαφή με όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς ενώ ενημερώθηκε αυθημερόν και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία και έδωσε εντολή για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

2) Η αρμόδια Οικονομική Επιθεωρήτρια, στο πλαίσιο της εποπτικής της δράσης διενέργησε έλεγχο και στις τρεις διαχειρίσεις της εν λόγω ΔΟΥ (Χρηματικού, Υλικού, Τ.Π. & Δανείων). Κατά τον επισταμένο και διεξοδικό έλεγχο διαπιστώθηκε έλλειμμα στη διαχείριση χρηματικού ύψους 286.585,50 ευρώ σε βάρος της διαχειρίστριας. Αμέσως η Οικονομική Επιθεωρήτρια προέβη σε όλες τις εκ του νόμου ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου ήτοι:
Α) απέδωσε στη διαχειρίστρια την προβλεπόμενη πρόσκληση (άρθρο 56, παρ. 2 του Ν.2362/95) προκειμένου να προβεί στην αναπλήρωση του ελλείμματος εντός 48 ωρών.
Β) απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Αττικής, στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, στη Διεύθυνση Προσωπικού Δ.Ο.Υ. (Δ2) και στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου (ενημερωτικό σημείωμα στις 14-12-2012) προκειμένου να ακολουθήσει, λόγω αρμοδιότητας, τις δέουσες ενέργειες
Γ) προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να της επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της δέσμευσης της φορολογικής ενημερότητας.

3) Σχηματίστηκε φάκελος ποινικής δικογραφίας, κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης της Επιθεωρήτριας προς τον Εισαγγελέα, και ανατέθηκε η ποινική προκαταρκτική εξέταση της εν λόγω υπόθεσης στο Πταισματοδικείο της Άνδρου

4) Η αναφερόμενη διαχειρίστρια, κατόπιν της προαναφερθείσας αναφοράς του ελλείμματος από την Οικονομική Επιθεωρήτρια, τέθηκε σε αργία από το υπηρεσιακό Συμβούλιο.

5) Η διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών έχει συντάξει και προωθήσει σχετική εντολή (Ε.Δ.Ε.), για την εν λόγω υπόθεση.

6) Η Οικονομική Επιθεωρήτρια συντάσσει το τελικό κείμενο της Ετήσιας Έκθεσης Διενέργειας Τακτικής Επιθεώρησης για τη ΔΟΥ Άνδρου, προκειμένου να διακριβωθούν και καταλογιστούν, πέραν του αρχικού ελλείμματος, οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς του Δημοσίου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης