Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ - Αίτημα για παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης του φόρου υπεραξίας αναπροσαρμογής των ακινήτων

Προς τον
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

• Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη
• Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας, κ. Γεώργιο Κριτσέλη

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2013

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 012

Θέμα: Αίτημα για παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης του φόρου υπεραξίας αναπροσαρμογής των ακινήτων

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ ,

ύμφωνα με τον Ν.2065/1992 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει πρέπει οι επιχειρήσεις με υποχρεωτική τήρηση διπλογραφικών βιβλίων να αναπροσαρμόσουν τις αξίες των ακινήτων τους με 31/12/2012.

Με προηγούμενο έγγραφο είχαμε ζητήσει την αναστολή του μέτρου για τα επόμενα τρία έτη .
Αντί αυτού είδαμε ότι με τον νέο νόμο ότι η περίοδος αναπροσαρμογής από τετραετία έγινε πέντε έτη αλλά παρέμεινε η υποχρέωση για την 31/12/2012. Επειδή στις 31/1/2013 λήγει η προθεσμία υποβολής της πρώτης δόσης των δηλώσεων του φόρου υπεραξίας από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων των επιχειρήσεων και λόγω τόσο των οικονομικών δυσχερειών των επιχειρήσεων , όσο και των πολλών αιτημάτων από πληθώρα μελών μας, παρακαλούμε όπως δοθεί παράταση υποβολής μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2013.
Ελπίζουμε σύντομα να ανακοινωθεί η ικανοποίηση του αιτήματός μας.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Ι. Αβραάμ Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο