Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συντονιστικό Όργανο των Ενώσεων Λογιστών του Ν. Αττικής - Συνάντηση της 15ης/1-2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ, 15/1/2013

Την 15/1/2013 ημέρα Τρίτη  συναντήθηκαν στα Γραφεία  τού  συναδέλφου Θρασύβουλου Μίαρη στην Γλυφάδα , τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των Λογιστικών Συλλόγων Αττικής δηλαδή: 

O συνάδελφος Νικόλαος Αυλωνίτης ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.
O συνάδελφος Ορέστης Σεϊμένης ως εκπρόσωπος της Π.Ε.Φ.Ε.
O συνάδελφος Χαράλαμπος Τζιρίτας ως εκπρόσωπος της Ε.Λ.Ο.Ν.Ι.Φ.Η.
O συνάδελφος Ίσαρης Δημήτριος ως εκπρόσωπος της Σ.Ο.Λ.Π.
O συνάδελφος Θρασύβουλος Μίαρης ως εκπρόσωπος του ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ Συλλόγου Λογιστών Γλυφάδας-Βούλας
Ο συνάδελφος Παναγιώτης Παντελής ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών και Φορολογικών Αναλύσεων

Στην συνάντηση παρέστη  και συνάδελφος  Δημήτρης Τσαμόπουλος Γ.Γ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

Μετά από διαλογική Συζήτηση επί των τεθέντων θεμάτων οι παριστάμενοι διαπίστωσαν και αποφάσισαν:

Θέματα που συζητήθηκαν: 

1. Εμβάσματα εξωτερικού-η «Πρόσκληση» του Υπουργείου
Δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους φορολογούμενους. Το υπουργείο πρέπει να βοηθήσει τους φορολογούμενους και τους λογιστές για να μπορέσουν να βρουν τα στοιχεία πού χρειάζονται για να  δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Δεν είναι όλοι φοροφυγάδες και πρέπει να βρουν  τα στοιχεία  και δικαιολογητικά σε βάθος χρόνου.
Αυτό είναι πολλές φορές δύσκολο.
Οι προσκλήσεις του Υπουργείου στέλνονται ακόμα και σε επιχειρήσεις εισαγωγής εμπορευμάτων από το εξωτερικό για ποσά  μέσω τραπεζών που αφορούν  εξόφληση ενδοκοινοτικών  αποκτήσεων.
Υπάρχει δυσκολία και από την πλευρά των Τραπεζών. Κάποιες χρεώνουν έξοδα για τα στοιχεία που δίνουν. Δεν τα δίνουν πάντα αμέσως αλλά με καθυστέρηση πολλών ημερών.
Στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων εταιρειών υπάρχει πρόβλημα μεγαλύτερο.
Στις εφορίες δεν υπάρχουν στοιχεία για αναζήτηση. Έχουν πολτοποιηθεί. Είναι επικίνδυνο εάν έχουν χαθεί κάποια παλιά δικαιολογητικά.
Εάν οι αποδείξεις (ροζ) εισαγωγής συναλλάγματος είναι παλιές με άλλες ισοτιμίες θα πρέπει να ληφθεί υπ όψη.
Οι συνάδελφοι πρέπει να ζητούν παράταση ενός μηνός τουλάχιστον για να μπορούν να συλλέξουν τα παλαιά απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά των φορολογουμένων.
Πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές δηλώσεις στην εφορία  και διόρθωση στο computer.   
Κέρδη από χρηματιστηριακές πράξεις δεν υπάρχουν στο Χρηματιστήριο.

2. Μη διάθεση Εισηγητών από το Υπουργείο
Το Υπουργείο Οικονομικών  αποφάσισε  ξαφνικά  να  μην επιτρέπει σε Στελέχη του να  συμμετέχουν σε Σεμινάρια ενημέρωσης των Λογιστών. Μέσα από την καταιγίδα των  τελευταίων νέων mini και maxi  νόμων. 
Η μη διάθεση των εισηγητών είναι πλήγμα για  το Υπουργείο 
Οι εισηγητές είναι το «αυτί» του Υπουργείου στην Κοινωνία.
Ποίους εξυπηρετεί αυτή άρνηση;
Μέσα από τις αλλαγές που ισχύουν από την 1/1/2013. 
Μέσα από τις δυσνόητες διατυπώσεις των Νόμων το Υπουργείο αδιαφορεί  για την εφαρμογή τους και αφήνει ακάλυπτους τους λογιστές –φοροτεχνικούς αλλά και τους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί τελευταία με πολλούς φόρους.

3. Να σταματήσουν οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής  στο δικαίωμα του Δημοσίου να επιβάλλει φόρους 
Οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν τους όρους των  σχέσεών τους με την ΔΟΥ . Οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι, σε μόνιμη βάση, οι  υποχρεώσεις τους για να σταθμίζουν τον προγραμματισμό της δραστηριότητός  τους.
Η ασυνέπεια του κράτους πρέπει να είναι μηδενική και όχι διαχρονική.
Οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να είναι εξειδικευμένοι και  ικανοί να οργανώνουν την  Κρατική Μηχανή ούτως ώστε να μην δημιουργούνται αμφισβητήσεις και δυσκολίες οι οποίες, σε τελευταία ανάλυση βλάπτουν τα κρατικά έσοδα, το Δημόσιο Συμφέρον , δηλαδή εμάς τους ίδιους.  

4. Εκχώρηση στο Δημόσιο επισφαλών απαιτήσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων
Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να εισπραχθούν.

5. Συμψηφισμός χρεών και απαιτήσεων των φορολογουμένων με τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
Οι πελάτες μας – φορολογούμενοι ζητούν να μπορούν να συμψηφίζουν επιστροφές φόρων τους από την εφορία με υποχρεώσεις τους προς άλλες Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (π.χ. Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ).

6. Αποδυνάμωση των Δ.Ο.Υ. από Προσωπικό
Οι Δ.Ο.Υ. έχουν ανάγκη από έμπειρο προσωπικό. Χρειάζονται περισσότερα άτομα για να καλύψουν τις πολλαπλές ανάγκες της Υπηρεσίας τους. Το ελεγκτικό έργο δεν προάγεται με την συνεχή αποδυνάμωση του έργου και των δυνατοτήτων των υπαλλήλων των εφοριών.

7. Υπόμνημα σε Υπουργείο για Ομογενείς
Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει   το Ελληνικό Δημόσιο παραμένουν.  Πρέπει να καταλάβουν οι ιθύνοντες  του Υπουργείου Οικονομικών, υπηρεσιακοί ή πολιτικοί, ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι δυσμενής και μόνο δεινά μπορεί να φέρει σε όλους.

8. Κοινό Σεμινάριο όλων των Παρατάξεων
Προγραμματίζεται κοινό Σεμινάριο όλων των παρατάξεων, σε αίθουσα που αναζητείται, στις 23 και 24 του Φεβρουαρίου 2013.

9. Θέματα Οικονομικού Επιμελητηρίου 
Πρέπει όλοι οι λογιστές –φοροτεχνικοί να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν την παρουσία τους στην Κοινωνία. Είναι χρήσιμοι.
Ζήτησαν και άλλοι Σύλλογοι να έλθουν στην Επιτροπή και να συνεργασθούν μαζί μας.
Πρέπει να γίνουν συζητήσεις και με άλλες παρατάξεις για να βρεθεί λύση και εν όψει των Εκλογών στο Ο.Ε.Ε. τον Δεκέμβριο του 2013.
Και οι συνδρομές των οικονομολόγων-Λογιστών να μπορούν.
Το επάγγελμα μας περνά σήμερα κρίση και οι συνάδελφοι ζητούν συνεχώς βοήθεια . Θα πρέπει λοιπόν να τούς δώσουμε νέες ευκαιρίες με την βοήθειά μας. Και το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι καλή ευκαιρία. 
        
Τέλος  ορίστηκε  ότι  η  επόμενη  συνάντηση  θα γίνει  στα  γραφεία  τής  ΠΕΦΕ  την  12/2/2013  και  ώρα 6 μ.μ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο