Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Προς παράταση η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού

Στην παράταση της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για τους φορολογουμένους που έστειλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011 και διαπιστώθηκε ότι τα ποσά που μετέφεραν στο εξωτερικό ήταν μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι είχαν λάβει διορία έως τις 31 Ιανουαρίου προκειμένου να ενημερώσουν την ειδική εφαρμογή του Taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) με δεδομένα από τα οποία θα αποδεικνύονται τα πλεονάζοντα κεφάλαια των προηγούμενων ετών, ενώ θα έπρεπε εφ όσον συντρέχουν λόγοι, να υποβάλλουν παραλλήλως στην Εφορίας τους και αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τους 25.000 φορολογουμένους μόλις 7.500 χιλιάδες έχουν επισκεφθεί την ειδική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων , ενώ από αυτούς περίπου 2.000 έχουν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Η υστέρηση οφείλεται αφενός στην δυσκολία πολλών φορολογουμένων να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα αποδεικτικά (πχ βεβαιώσεις μερισμάτων), αλλά και στο ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει την εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες τους και τους φορολογουμένους με τις οδηγίες για την χρήση της ειδικής εφαρμογής του Taxisnet.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SOYLA | January 28, 2013 12:40 PM | Reply
Ρε παιδιά, το 31/1/2013 από πού προκύπτει; Τι έχω χάσει;;;;
image description iamblichos | January 28, 2013 1:59 PM | Reply
Δεν προκύπτει από κανένα επίσημο έγγραφο ή ΠΟΛ, αλλά από προφορικές και "σεναριακές" οδηγίες. Ό,τι ακούμε από δω κι από κει δηλαδή...
image description monte | January 28, 2013 1:58 PM | Reply
προκυπτει οτι μεχρι 31/01 μπορουμε να στειλουμε τροποποιητικες στην αρμοδια δου αρα εμμεσα καταργειτε το εικοσαημερο απο την ημερομηνια παραλαβης του εγγραφου προσκλησης .
στο κρατος που ζουμε ολα πανε με την εις ατοπο .
image description WILL. | January 28, 2013 2:12 PM | Reply
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
image description taxmember | January 28, 2013 3:26 PM | Reply
Συμφωνώ απόλυτα με τον WILL. Η σημαντικότητα και το μέγεθος της ευθύνης μας για τις καταστάσεις, είναι αντιστρόφως ανάλογα με την σημασία που έχει δώσει το υπουργείο με την παροχή οδηγιών για τη συμπλήρωσή τους. Καλά για τις ΔΟΥ δεν το συζητάμε ..... ερμηνεία κατά το δοκούν (ή μάλλον κατά το συμφέρον).
image description cdp78 | January 28, 2013 11:22 PM | Reply
Εχω χειριστεί πρόσκληση, με ημερομηνία έκδοσης 14/12/2012 η οποία επιδόθηκε στις 11/01/2013, σύμφωνα με την οποία καλεί εντός προθεσμίας 20 ημερών από την παραλαβή της τον φορολογούμενο να προσκομήσει διάφορα δικαιολογητικά όπως αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων,στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό εμβάσματος, ότι όλο το έμβασμα δεν ανήκει στο πρόσωπο που εμφανίζεται στα στοιχεία των τραπεζών κλπ.Στην ίδια επιστολή-πρόσκληση αναφέρεται ότι παράλληλα με τα ανωτέρω θα πρέπει να ενημερώσουμε την ειδική εφαρμογή που λειτουργεί για το σκοπό αυτό στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr της ΓΓΠΣ.....Τόσο η εφαρμογή όσο και οι οδηγίες χρήσης και λειτουργίας της εφαρμογής λειτούργησε και ανακοινώθηκαν αντίστοιχα στις 23/01/2013.Τα συμπεράσματα δικά σας...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο